Gå til sidens hovedinnhold

Lager kiosk for badegjestene på Foten i år igjen

Artikkelen er over 4 år gammel

Det blir kiosk på Foten også i sommer. Far Helge og sønn Jørgen Bunæs tar en sommer til med kioskdrift fra hytteeiendommen sin.

– Vi synes det fungerte veldig bra i fjor og det samme gjorde de. Dermed blir det samme vertskap som i fjor, sier naturforvalter Anne Sofie Fjeldstad i Fredrikstad kommune.

Åpner 5. juni

Dermed er det som i fjor klart for kioskåpning 5. juni denne aller siste sommeren før nytt kafébygg er på plass. Vertskapet har også ansvaret for rydding, vasking og innkreving av parkeringspenger. Avtalen med kommunen går ut på kioskdrift frem til 5. september.

Kioskdriften og parkeringsinnkrevingen gjøres fra en liten kiosk familien har satt opp på hytteeiendommen sin, som ligger langs gangveien mellom parkeringsplassen og selve badestedet.

Fjeldstad kan opplyse at det ikke blir noen store endringer på noen områder i Foten denne sommeren. Mange har for eksempel lurt på når nytt stupetårn kommer på plass etter at det gamle ble revet i fjor sommer. Svaret er at det ikke kommer til å skje denne sommeren.

– Det vil ikke eventuelt skje før neste sommer. Det vi har denne sommeren, er badeflåten med to stupetårn som ble satt opp i fjor, sier Fjeldstad.

Kafébygg på plass neste år

Går alt som det skal, blir dette den siste sommeren med provisorisk kioskdrift på badestedet. Neste sommer skal det planlagte kafébygget, som vil bli bygget med vertskapsbolig, være ferdig og klart for åpning.

– Prosessen er i rute. Og vi krysser fingrene for at det fortsetter slik, sier Fjeldstad.

Kommentarer til denne saken