Her blir to fra «Odins soldater» arrestert

To personer, begge menn, ble sent fredag kveld pågrepet i en sidegate til Storgata og tatt med til politiarresten på Grålum.

To personer, begge menn, ble sent fredag kveld pågrepet i en sidegate til Storgata og tatt med til politiarresten på Grålum. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Richard Eide og Jørn Egil Sætre fra organisasjonen «Odins soldater» ble natt til lørdag satt i politiets arrest etter at de uniformert drev med patruljering i gatene i Fredrikstad sentrum.

DEL

Aksjonen fra den vesle gruppen, to menn og én kvinne, var godt varslet på forhånd: Odins soldater vil aksjonere mot politiet.

Fredag uttalte ordenssjef ved Fredrikstad politidistrikt, Inge Jensen følgende: «Vi har en krystallklar policy på at hvis de går med vester i sentrum, så må de bortvises. Jeg har selv bedt dem om å motsette seg et slikt pålegg slik at vi kan få en dom på dem».

Og det gikk som Jensen ba om.

En halvtime for midnatt fredag ble en liten, uniformert gruppe på tre personer, to menn og én kvinne, stanset av politiet i en sidegate til Storgata i Fredrikstad. De tre, Sigrun Syversen, Richard Eide og Jørn Egil Sætre, hadde informert presse på forhånd om aksjonen.

Fredriksstad Blads fotograf var på slep:

– Det hele gikk rolig for seg. Kvinnen etterkom politiets pålegg om å ta av seg genseren. De to mennene nektet. 

Da de to mennene også nektet å etterkomme politiets pålegg om å fjerne seg fra sentrum, ble de tatt med til Grålum hvor de måtte sitte i noen timer, før de ble sluppet ut.

De to er anmeldt for ikke å etterkomme politiets pålegg om å fjerne seg fra sentrum.

Operasjonsleder Runar Eriksen forteller at det er opp til politijurist å vurdere bøtereaksjon:

– De to ble pågrepet etter at de nektet å rette seg etter politiets pålegg. Om det er dette forholdet, eller brudd på straffelovens paragraf om borgervern som legges til grunn for reaksjonen, kan jeg ikke si noe om nå. Det blir opp til politijuristen som får saken, sier Runar Eriksen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken