Hjørgunn fikk Odd Fellow-pris

Prisoverrekkelse. May-Liss Bakken, overmester i Loge  64 Else overrakte Odd Fellow-prisen til Hjørgunn gård og behandlingssenter, her representert ved styreleder Sigmund Lereim og gårdsbestyrer Willy Wilhelmsen (til høyre).

Prisoverrekkelse. May-Liss Bakken, overmester i Loge 64 Else overrakte Odd Fellow-prisen til Hjørgunn gård og behandlingssenter, her representert ved styreleder Sigmund Lereim og gårdsbestyrer Willy Wilhelmsen (til høyre). Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Hjørgunn gård og behandlingssenter ble tirsdag tildelt årets Odd Fellow-pris.

DEL

– Det er hyggelig og meningsfullt å kunne gi Hjørgunn en økonomisk håndsrekning. Det trenger de virkelig, sier May-Liss Bakken, overmester i Loge 64 Else som delte ut prisen.

Prisen er på 25.000 kroner, og ifølge Odd Fellows statutter skal pengene gå til sosialt og humanitært arbeid.

brukerne til gode

Høytideligheten fant sted i Odd Fellows lokaler i Stabburveien.

Sigmund Lereim, styreleder for Hjørgunn gård og behandlingssenter, tok imot prispengene på vegne av senteret. Han var ikke sen med å bekrefte at pengene skal komme brukerne av senteret til gode.

- Vi er stolte over at Odd Fellow har funnet oss verdige til å motta årets pris, og vi skal gjøre det vårt beste for å videreføre de mål og idealer prisen representerer, sa han.

Tilbudet er gratis

De ulike tilbudene som gis på Hjørgunn er gratis for brukerne. For at driften skal gå rundt, er senteret avhengig av frivillige gaver. I tillegg får de økonomisk støtte av Sanitetskvinnene i Østfold (NKS Østfold) som eier og driver senteret.

Gården ble i sin tid gitt i gave fra Gunnar og Hjørdis Nilsen. Målet var å gi funksjonshemmede et aktivitetstilbud som kunne bedre livskvaliteten.

Stor aktivitet

Hver uke brukes senteret av ca. 300 mennesker. 200 brukere får tilbud om terapiridning. I tillegg har Hjørgun skoletilbud til mindreårige barn med spesielle utfordringer i skolehverdagen.

Videre tilbyr senteret sosial og yrkesmessig rehabilitering for personer under Kriminalomsorgen, praksisplasser for den videregående skole og praksisplasser for NAV.

Hjørgunn har også tidligere fått Odd Fellow-prisen (2011). Da ble pengene brukt til å kjøpe en terapihest som fikk navnet Odd Fellow.

Artikkeltags