Nå mener eieren av hytta i Ødegårdskilen i Torsnes at bygnings- og reguleringssjefens betingelse for å få utvide hytta er direkte urimelig. Koblingen mellom påbygg og rivning av uthus kommer derfor opp til politisk behandling i planutvalgets møte torsdag.

Hytta blir ikke spesielt stor og prangende etter utvidelsen. Den måler i dag 57 kvadratmeter, og den blir 70 kvadratmeter etter at hytta er bygget på for å få mer soveplass og våtrom. Eieren har fått ja, men kommunen har stilt betingelser som eieren klager på.

Les også: Må rive garasje - kalte politikere bødler

I 100-metersbeltet

Noe av problemet i saken er at hytta ligger i 100-metersbeltet og i et LNF-område. Men det er anledning for kommunen til å gi dispensasjon hvis fordelene er større enn ulempene, som det het er i lovverket.

Kommunens politikk er at det er greit å bygge på noen kvadratmeter ekstra for å få plass til bad i gamle hytter. I den sammenheng regnes miljøgevinsten som så god at kommunen sier ja. Men ifølge kommunen dreier det seg om mer enn et bad i saken fra Ødegårdskilen, og derfor må kommunen kreve mer for å si ja.

Les også: - Rift om de få boligene som er til salgs

– Forskjellsbehandling

Eieren av hytta argumenterer med at det er usaklig forskjellsbehandling at de må rive uthuset.

– Bodbygget vi har på baksiden av hytta er ikke til sjenanse for allmennheten. Det er viktig for oss å ha et slik sted å plassere gassflasker, bensintank til båtmotor og mye annet som vi har på hytta, fremholder eieren i et brev til kommunen.

Uthuset befinner seg godt skjult på baksiden av hytta. Også tilbygget er tenkt oppført i bakkant av hytta, slik at det ikke blir synlig fra sjøen.

Men kommunen støtter seg på en uttalelse fra fylkesmannen som vil ha uthuset revet.

«Dersom det skal tillates et tilbygg på hytta mener vi det bør settes som vilkår at eksisterende bod rives. Ved å samle bebyggelsen til en enhet reduseres privatiseringen av strandsonen på stedet samtidig som området vil bli mer enhetlig og oversiktlig», skriver fylkesmannen i en uttalelse.