Fredrikstad besto fyrverkeri-prøven med glans

Ingen avvik: Knut Magne Pedersen får utstyret kontrollert av brannvesenets Arild Arnesen. Pedersen selger fyrverkeri for Kråkerøy skolekorps ved Fredrikstad stadion.

Ingen avvik: Knut Magne Pedersen får utstyret kontrollert av brannvesenets Arild Arnesen. Pedersen selger fyrverkeri for Kråkerøy skolekorps ved Fredrikstad stadion. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Etter en sjekkrunde i sentrum lille nyttårsaften, kunne brannvesenets Arild Arnesen konstatere at det aldri har vært tryggere å kjøpe fyrverkeri i Fredrikstad.

DEL

– Vi hadde noen cowboyer for noen år siden, men nå er som regel alle som selger fyrverkeri seriøse. I dag har jeg sjekket alle utsalgsstedene, og alle har bestått uten problemer, bekrefter Arnesen.

Strenge regler

Det er Kråkerøy skolekorps og Knut Magne Pedersen som står for fyrverkerisalget ved Fredrikstad stadion.

– Salget har godt veldig bra. Dette er en særdels viktig inntekt for oss, og da gjelder det å ta alle regler seriøst, sier han.

Brannvesenet hadde med seg en lang sjekkliste da musikantene på Kråkerøy ble satt på prøve.

– Vi sjekker først og fremst at selgerne har riktig sertifisering og at stedfortreder er tilstede ved utsalgsstedet. I tillegg sjekker vi avstand fra utsalg til butikk, og at slokkemiddel er like i nærheten, forteller Arnesen før han spør betjeningen hva de ville gjort hvis han selv skulle hatt et stort batteri.

Elsa Kristine Edholm og Isabel Johansen solgte fyrverkeri på Hassingen.

Elsa Kristine Edholm og Isabel Johansen solgte fyrverkeri på Hassingen. Foto:

Arnesen var da ute etter å sjekke om personen bak disken hadde kompetanse til å informere om sikkerhet og bruk av fyrverkeriet. Noe betjeningen i skolekorpset hadde. Det ble dermed ingen nedleggelse av fyrverkeriutsalget på Kråkerøy denne gangen.

Visuelt flott

Ved Mix på Hassingen har årets fyrverkerisalg startet tregt. Men selgerne Elsa Kristine Edholm og Isabel Johansen regner med at storinnrykket kommer de to siste dagene.

Billig og bra: Ole Christian Stubberud synes det er greit å bruke rundt 500 kroner på fyrverkeri.

Billig og bra: Ole Christian Stubberud synes det er greit å bruke rundt 500 kroner på fyrverkeri.

– Det er vanlig at salget øker på kvelden lille nyttårsaften og på formiddagen 31. desember. Sånn er det hvert år, folk er sent ute, forteller Edholm som har solgt ved Hassingen i tre år.

– Hva er folk opptatt av når de handler hos dere?

– De fleste er opptatt av sikkerhet og kjøper batterier i forskjellige størrelser. De vil også ha noe som er både billig og fint. Den vanlige mann i gata bruker ikke mye penger på fyrverkeri, mens noen få vil kun ha det beste. Generelt er folk opptatt av fine effekter, sier Edholm.

En av dem er Ole Christian Stubberud.

– Dette er jo mest for sønnen min, men jeg synes også det er hyggelig at selskapet kan gå ut sammen å skyte opp litt. Jeg liker batterier bedre en pinneraketter. Batteriene er visuelt finere og tryggere, påpeker han.

Artikkeltags