Vill vest i Råde

Anders Odden (foran) har lang erfaring med kulturbooking og som artist. Han lover et kjempeprogram under høstens festival i Råde. Bak ser vi fra v.: Kjell A. Holstad Aasheim (V), Rita Katrine Gammelrød (Råde Bondelag), Henriette Lyche Røed (Sp) og foran ordfører René Rafshol (H) og varaordfører Frederikke Stensrød (Frp).

Anders Odden (foran) har lang erfaring med kulturbooking og som artist. Han lover et kjempeprogram under høstens festival i Råde. Bak ser vi fra v.: Kjell A. Holstad Aasheim (V), Rita Katrine Gammelrød (Råde Bondelag), Henriette Lyche Røed (Sp) og foran ordfører René Rafshol (H) og varaordfører Frederikke Stensrød (Frp). Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Med «cowboy» Anders Odden som bookingsjef håper «Råde Parkfestival-smaken av Råde» på suksess i oktober.

DEL

Selv om mat og kulturfestivalen gikk med et solid underskudd på 284.000 kroner ifjor- så vil Rådes politikere fortsette med arrangementet.
Råde-gutten Anders Odden, medlem i metalgruppen Satyricon, arbeider med så store artistnavn at han er overbevist om årets festival blir en stor suksess.

Vi har øket festivalen med en dag og kjører nå fra torsdag 10. oktober til og med lørdag 12. oktober, sier Odden.
Han har allerede sikret Ole Paus og Jon Michelet på programmet.

En vesentlig del av festivalen er matmarkedet, sier Frederikke Stensrød (Frp) som i sin tid fikk ideen til arrangementet.
I fjor var det helstekte lam, det var Råde-sodd og det var frukt, kaker og grønnsaker fra bygda.

Dette vil det bli mer av i år og vi kommer til å øke festivalområdet i Tusenårsparken i Karlshus  noe, sier Stensrød.
Et sted mellom 1000 og 1500 mennesker besøkte festivalen i fjor.

Allikevel viser regnskapet et undrskudd på 284.000 kroner. Det er Råde kommune selv som står som arrangør. Arbeiderparteits Hans J. Lyshaugen er kritisk til det.

Forutsetningen fra kommunestyrets side- da det ble gitt grønt lys i fjor- var at den «kassakreditten» på 100.000 kroner som ble gitt skulle holde. 284.000 kroner i minus betyr at man nå tar fra skattebetalernes penger. Det må ikke bli slik at kommunen gir til kultur med den ene hånden og tar inn igjen med den andre, sa Lyshaugen og stilte et klart krav om bedre økonomisk styring under årets festival.

En ydmyk ordfører Rene Rafshol (H) beklaget underskuddet, men  minnet om at man i fjor i praksis hadde tre dager på seg til å forberede festivalen.

Men jeg er ikke lei meg for at vi klarte å skape et så fantastisk arrangement som profilerte bygda på en utmerket måte. Vi fikk bare positiv respons og ingen klager, sa Rafshol som mente at det å bruke 284.000 kroner av et budsjett på 402 millioner til kultur ikke er mye.
-    Men det er klart at vi må få orden på økonomien, sa ordføreren.

-    Parkfestivalen skal avslutte en kulturuke i Råde som skal involvere hele bygda og flest mulig mennesker med opplegg både i Saltnes, Tmomb, Karlshus og andre steder.
 

Artikkeltags