Vil stoppe modellflyene

Modellfly: Kjell Tore Pettersen er hoderystende til at noen klager på modellflyaktivitetene. Før hadde Forsvaret skytebane i området . Foto: Geir A. Carlsson

Modellfly: Kjell Tore Pettersen er hoderystende til at noen klager på modellflyaktivitetene. Før hadde Forsvaret skytebane i området . Foto: Geir A. Carlsson

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Østfold fylkeskommune vil stoppe modellflybanen ved Gansrød. Årsak: Det blir for mye støy.

DEL

Fredrikstad kommune har i sommer gitt dispensasjon fra kommuneplanen for å tillate modellflybane i Gansrød på Østsiden for en periode på fem år. Nå viser det seg at dette ikke er helt uproblematisk. Fylkesrådmannen og Østfold fylkeskommune har sterke innvendinger.
Nå blir det omkamp. Protesten fra fylkesnivå innebærer at saken skal opp for planutvalget hvor politikerne skal vende tommelen opp eller ned for modellflybanen neste uke.
Tidligere er det regulerings- og byggesakssjefen som har sagt ja.

Les også: -Ingen støyproblem

Står på sitt

Rådmannen innstiller imidlertid på at kommunen skal stå på sitt: Fortsatt ja til modellflybane.
Men fylkesrådmannen er også rimelig klar i sitt syn på modellflybanen.
– Tiltaket er ikke forenlig med utøvelsen av det generelle friluftslivet for dem som ønsker og forventer stille områder. De vil naturlig nok bruke rekreasjonsområdene til de samme tider som det er aktivitet på modellflybanen, heter det i protestskrivet fra Østfold fylkeskommune.
Fredrikstad modellflyklubb har nå gjennomført støymålinger i samarbeid med Norges Luftsportforbund. Kommunen mener resultatene tilsier at aktivitetene må godtas.

Gode erfaringer

Fredrikstad kommune står fast på at erfaringene er gode.
– Modellflyklubben fikk tillatelse til å starte aktivitetene sine i juni. Bortsett fra fylkeskommunens klage på vedtaket, har vi ikke registrert negative henvendelser knyttet til virksomheten, anfører rådmannen.
 

Artikkeltags