Vil ønske Fredrikstad velkommen til «sjokoladehimmelen»

Annelene Larsen jobber i den nye sentrumsbutikken til Choco Loco, og ønsker kundene inn til butikken som bugner av sjokolade, marmelade og kake.

Annelene Larsen jobber i den nye sentrumsbutikken til Choco Loco, og ønsker kundene inn til butikken som bugner av sjokolade, marmelade og kake. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Lørdag forrige uke åpnet Choco Loco dørene til sitt nye sjokolade-, marmelade- og kakeparadis i sentrum.

DEL

– Alt blir håndlaget i Torsnes, fra bunnen av med ferske råvarer. Dette er nesten en slags sjokoladehimmel, sier butikkmedarbeider Annelene Larsen til f-b.no.

Hun forklarer at butikken har blitt flittig besøkt – til tross for at den kun har vært åpen en kort stund.

–Tanken er at man skal kunne kjøpe med hjem til en man er glad i, eller kjøpe og ta med på besøk. Og det er kanskje mange som har innsett at hver dag kan være en fest, ler hun.

LES OGSÅ: Willy Wonka slapp barna inn i sjokoladefabrikken

– Frihet til å lage det vi vil

Historien om Choco Loco startet i 2005, da Merethe Stene startet Mormors Café i Gamlebyen. Hun ville fokusere på hjemmelaget mat uten snarveier, og engasjerte etter hvert Jon Sommer da produksjonen av sjokolade ble satt i gang.

At det bare er oss to gjør at vi setter vårt eget preg på det vi lager

I 2009 solgte de driften av Mormors Café, og valgte å satse tøffere og hardere på sjokolade-, kake- og marmeladeproduksjon, og er nå blitt tre personer som er involvert i prosessen.

– Nå har vi fått Vibeke Schakenda inn også, så det er hun og jeg som lager alt. At det bare er oss to gjør at vi setter vårt eget preg på det vi lager, og at vi har litt mer frihet til å lage det vi vil, sier produktutvikler Stene.

Leverer til hele landet

I tillegg til å levere varer til egen butikk, leverer Choco Loco også sjokolade og marmelade til andre butikker rundt i landet.

Det er få nisjebutikker igjen.

– Vi selger til mange delikatessebutikker andre steder, men det er jo veldig greit å selge sine egne varer i byen sin også, da, sier Stene.

LES OGSÅ: Sjokoladeverkstedet

– Det er få nisjebutikker igjen i byen, og veldig mange som skal selge alt, så vi vil fokusere på å selge våre varer i vår egen lille butikk, legger hun til.

Artikkeltags