- Vi har ingen rett til Tvetervann - den har Fredrikstad

Johan Bjørnstad, nærmeste nabo til Tvetervann, er ikke provosert over de strenge restriksjonene. - Vi har ingen rett til Tvetervann - den har Fredrikstad kommune, sier han.

Johan Bjørnstad, nærmeste nabo til Tvetervann, er ikke provosert over de strenge restriksjonene. - Vi har ingen rett til Tvetervann - den har Fredrikstad kommune, sier han. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Johan Bjørnstad har Tvetervann som nærmeste «nabo» og filosoferer ikke så mye over de strenge restriksjonene.

DEL

– Jeg synes ofte at folk har for stort fokus på alt de ikke kan i stedet for å se mulighetene de har, sier Bjørnstad der han sitter i hagen sin og skuer utover Tvetervann.

BAKGRUNN: Her burde sarpinger få bade og fiske

Da Johan Bjørnstad og fruen kjøpte den nydelige plassen Delås i 1987 var de innforstått med restriksjonene knyttet til vannet.

– Ikke utilgjengelig

Foruten bade- og fiskeforbud, har de heller ikke hatt mulighet til å ha husdyr.

– Men restriksjonene knyttet til husdyr er det lempet noe på. I sommer ga Frevar tillatelse til at et par kuer kunne beite på enga her nede, sier han til SA.

LES OGSÅ: Vil ikke gi slipp på Tvetervann

Johan Bjørnstad lever godt med at det ikke er lovlig å bade i Tvetervann. Det samme gjelder fiskeforbudet.

– Selv drar jeg til Høysand og fisker makrell når jeg vil fiske. Her er det uansett ikke stort å få. Det er en del abbor, men de er veldig små.

Han bisto Statens Naturoppsyn under prøvefiske i Tvetervann. I fem garn fikk de 300 abbor og en gjedde. All abboren fikk plass i en bøtte. Så små var de.

– Men synes du ikke det er synd at en perle som dette er utilgjengelig for sarpingene?

– Jeg synes ikke den er utilgjengelig selv om vi ikke kan bade eller fiske her. Det går en fin tursti rundt vannet som er mye i bruk og det er gapahuk som folk drar på tur til, svarer han.

Er andres eiendom

Johan Bjørnstad er klar på at Sarpsborgs befolkning ikke har en rett i forhold til bruken av Tvetervann.

– Den retten har Fredrikstad kommune og slik har det vært siden rundt 1910. Det er helt greit for meg. Jeg har ingen sterke meninger om andres eiendom, sier han til SA.

Artikkeltags