Det var natt til fredag 8. oktober at gudshuset midt i Fredrikstad sentrum igjen ble offer for vandalisme. Med spraylakk hadde noen skrevet "Ingen muslimer i våre gater" og "gris her" på veggen til moskéen. Reaksjonene var sterke da muslimene på formiddagen samlet seg til fredagsbønn.
 
- Vi kan godta at folk ser på oss på gaten, men å gå løs på en moské som er et guds hus, akkurat som en kirke eller synagoge - der går det en grense, uttalte Mohamed Hamzaoui, talsmann for den islamske forening i Fredrikstad.

I helgen har politiet fått opplysninger de jobber videre med:
 
- Vi har fått inn flere tips og innspill. Vi har mottatt interessante opplysninger. Det er litt tidlig å si hva dette kan bety for etterforskningen, men det kan føre til noe. Noe mer konkret enn det ønsker jeg ikke å være akkurat nå, sier Ivar Prestbakken til Fredriksstad Blad.
 
Han bekrefter at politiet ser langt mer alvorlig på moskétaggingen denne gangen. Det er sju uker siden moskeen siste ble tagget, da med tegninger av grisetryner og ordene "Nøff Allah". Men i forrige uke var ytringene mer eksplisitt og rasistiske.
 
- Vi tror ikke vi har noe utpreget rasistisk miljø i Fredrikstad. Men vi mener det er flere hakk mer alvorlig denne gangen. Vi setter inn de ressursene vi mener er nødvendige for å komme til bunns i dette. Men vi er fortsatt helt avhengig av tips og innspill fra publikum. Uten spor å gå etter, er det alltid vanskelig å jobbe med slike saker. Denne gangen har vi spor, men vi ønsker oss selvfølgelig flere, sier Prestbakken.