De som kom ekstra tidlig til ettermiddagsbønnen torsdag, ble sjokkerte da de så hva som var gjort i det de kaller ren provokasjon.

Vil ha fred

En av dem som var tidlig ute, var Husein Hasanaid. Han synes det er trist at noen få ønsker å lage problemer for mange.

– Vi vil ikke skape problemer med noen, og så skjer dette, sier han.

Flere av de forbipasserende stopper opp og rister på hodet over udåden.
Det gjør også talsperson for den Islamske foreningen i Fredrikstad, Mohammed Hamzaoui.

Les også: Hvorfor vil noen finne på slikt?

– Hvorfor vil noen finne på noe sånt. Av alt som kan provosere, er dette det verste. Folk går hit for å få fred rundt seg. Han forteller at han ble skikkelig sinna da han fikk beskjed om hva som hadde skjedd på telefonen.

– Her prøver vi så godt vi kan å oppføre oss pent, og forteller alle som kommer hit at man skal ha respekt for det norske samfunn, lover og regler. Dette viser at det finnes ekstremister over alt.

Ikke første gangen

Det er ikke første gang moskeen er utsatt for hærverk. Både tagging og ruteknusing har forekommet flere ganger. I tillegg har medlemmene måttet tåle mange slengbemerkninger og rasistiske ordelag i de seks årene de har holdt til i sentrum. Han legger ikke skjul på at de vurderer å finne seg nye lokaler utenfor sentrum, til tross for at de har lagt ned mange timer på oppussing.

– Alle medlemmene kommer til å reagere kraftig. Du kan mobbe meg, barna mine eller foreldrene mine. Men når noen skriver slik om Allah, da ser vi rødt. Jeg er så sint og provosert.

Vanskelig i ramadan

At både hakekors og svin er satt i forbindelse med Allahs navn, er det verste, sier han.

– Verken kristne eller jøder kan ha gjort noe slikt. Her handler det om noen som ikke har respekt eller tro, fremholder han.

Nå skal saken anmeldes til politiet.

– At dette skjer midt i ramadan er ekstra vanskelig. Det er i denne måneden vi skal forsterke troen, så vi skal male over så fort vi kan, sier han.

Les også: Hvorfor vil noen finne på slikt?