Klokken 12.00 lørdag legger leilighetsskipet med 165 luksusboliger til kai på Øra.
The World er residensen til 130 familier fra USA, Europa, Sør-Afrika, Asia og Australia.

Se bildegalleri fra "The World" her

Del på Facebook

Seiler verden rundt

Reiseruten for 2011 omfatter utvidet besøk i 53 land valgt av beboerne om bord.
Høydepunktene inkluderer Monaco, Cape Town, Istanbul og en 18-dagers Madagaskar-ekspedisjonen der eksperter vil føre en grundig utforskning av regionens rike historie, kultur og geografi.
Ja, og så selvsagt et døgn i Fredrikstad da.
– The World har aldri vært i Fredrikstad før, sier Maya Nielsen i Opplev Fredrikstad.
– Hvorfor Fredrikstad?
– Vi har gjort oss attraktive overfor rederiet. Vi har sendt ut informasjon om Fredrikstad og Hvaler, og så fikk vi napp, sier Nielsen.
Og legger til:
– The World er hele tiden på jakt etter nye havner.
– Beboerne er glade for å tilbringe så mye tid i Norge i år. Det er mannskapet, mange av dem er norske, veldig stolte over, sier Victoria Leedham i rederiet til The World til FB.

Penthouse-leilighet

Luksusskipet seiler nonstop til destinasjoner rundt om i verden – og gjestene er kun i samme havn noen få dager.
– Hvor lenge av gangen er leilighetseierne på skipet?
– Noen av beboeren er på skipet året rundt, men de fleste fortsetter å være aktiv i sitt profesjonelle liv og tilbringe tre til fire måneder om bord. Gjennomsnittlig belegg på én gang er det 150 innbyggere, så stemningen er ganske intim, svarer Victoria Leedham i The World på en mail fra FB .
– Hvor mye koster en leilighet på The World?
– Det er 165 leiligheter på The World, fra studioleiligheter til ekspansive treroms enheter og en penthouse som rommer opptil 12 personer. Prisene varierer basert på størrelse, innredning, beliggenhet og markedsmessige forhold, opplyser Leedham.
I 2010 ble det solgt leiligheter til totalt vel 238 millioner norske kroner i brutto omsetning. Av det, var fire leiligheter hver verdsatt til 29 millioner kroner.

Se bildegaller fra "The World" her

Hemmelig program

Rikingene vil få oppleve en liten mottagelsesseremoni når skipet klapper til kai i Fredrikstad i morgen. Der vil de utenlandske gjestene møte både Kong Neptun fra Skjærhalden og Tordenskiold.
Mottagelsen blir på 30 minutter, og så drar turistene på utflukter rundt om i Fredrikstad og på Hvaler. Noen har bestilt på forhånd, andre vil dra ut på egen hånd. Opplev Fredrikstad vil ha stand om bord.
– Vi skal ha på oss 1700-talls-tøy og taxier er bestilt, sier daglig leder i Opplev Fredrikstad, Maya Nielsen.
– Hva skal skipsturistene se i vårt nærmiljø?
– Det kan jeg dessverre ikke si, turene skal være eksklusive, svarer Nielsen.Hun oppfordrer folk til å få med seg luksusskipet, men man bør komme sjøveien. Veien inn til havnen er nemlig stengt.
– Nå er vi veldig spente på besøket. Lykkes vi, kan det åpne seg flere muligheter når det gjelder Fredrikstad som cruisehavn, tror Nielsen
Ideen til leilighetsskipet ble unnfanget av den norske skipsrederen Knut U. Kloster jr. Skipet ble bygget av Fosen Mekaniske verksted og hadde kostet over 2,3 milliarder kroner da det ble sjøsatt i mars 2003.

Del på Facebook

Har egen golfbane om bord

Ifølge Aftenposten kostet leilighetene mellom 19 og 54 millioner kroner per stykk – den gang.
Skipet inneholder blant annet 165 leiligheter, derav 106 private. Videre finnes det golfbane, svømmebasseng, spa, tennisbane, løpebane, danseskole, kasino og legekontor, for å nevne noen av fasilitetene om bord.
Det er til sammen 130 familier fra 19 land som eier leilighetene, de aller fleste kommer fra USA og Canada – og Europa.
Når det gjelder golfballene som eventuelt havner i sjøen, er de laget av et oppløselig stoff som blir til fiskemat (!)
Skipet har en lengde på 196 meter og ble bygd i 2002. Mannskapet teller 250 ansatte fra i alt 40 nasjoner og det er plass til 657 passasjerer.
Ifølge The Worlds hjemmeside har skipets vinkjeller kapasitet på 12.000 flasker. En sertifisert «Sommelier team» – altså vinkelnertjenesten – tilbyr 600 håndplukkede ulike flasker fra 18 land. Beboere kan også sette seg i en rekke cocktailbarer om bord, inkludert en sigarklubb med 40 forskjellige typer sigarer.

Se bildegalleri fra "The World" her

– Skal male Hvaler

Noen av skipets beboere skal male den maritime Hvaler-naturen.

Det opplyser Victoria Leedham ved rederiet til The World.
– Beboerne er invitert til det pittoreske øysamfunnet Hvaler, og noen kan til og med prøve seg på å fange den maritime naturen på lerret med kunstneren Eva Malmstrøm, skriverLeedham til Fredriksstad Blad.
– Hva mer skal beboerne gjøre i Fredrikstad?
– De skal oppdage de gamle monumentene langs Oltidsveien, mellom Fredrikstad og Skjeberg. Så blir det en guidet tur rundt Fredrikstad og den godt bevarte Gamlebyen.