Gå til sidens hovedinnhold

Ventet i en time for ny mobil

Artikkelen er over 7 år gammel

Mojdeh Zohdi Hosseini er blant dem som ikke har latt seg skremme av at noen kaller den nye Iphone-modellen for «Bendgate». Hun og flere sto lenge i kø i gågata fredag morgen.

– Har du en stor rumpe, trenger du jo ikke akkurat å sette deg på mobilen, sier Zohdi Hosseini med henblikk mot kritikken om at den nye Iphone 6 er lett å bøye.

Blåser i kritikken

«Bendgate» har noen døpt den nye modellen. Det blåser både Zohdi Hosseini og sju andre f-b.no traff foran Eplehuset klokken 08.50 fredag morgen. Mens de andre fremmøtte mumlet «skulle ha vært på skolen» og lignende ting – og forsvant for alle vinder da f-b.no tok frem kameraet, kunne Zohdi Hosseini for åpent kamera glede seg over å snart ha den siste mobilnyheten i hendene.

mobil

LANG KØ: Køen foran Eplehuset i Fredrikstad var for barnemat å regne sammenlignet med køen ved Infografikk i Sarpsborg fredag morgen. Foto: Privat

– Jeg har ventet en stund på dette her. De leverer alltid, sier Zohdi Hosseini, som overhodet ikke er bekymret over kritikken mot modellen. Blant annet er hun og gjengen rundt henne kritisk til en video som er å se blant annet i Aftenposten, der det vises hvordan den nye modellen kan bøyes.

– Ikke til å leke med

– Men de driver jo og bøyer mobilen hardt. Telefonen er jo ikke til å leke med. Hvis man behandler den pent og legger den på bordet istedenfor å bøye den, går nok dette bra, sier Zohdi Hosseini, som får full støtte av de anonyme fremmøtte i køen.

– Dette kan jo bare være tull, også. Det er da ingen som sitter og bøyer på en telefon, sier en ung mann, som var på plass ved 07.30-tiden fredag morgen. Han la ikke skjul på at han gledet seg til fysisk å holde det nye produktet i hendene etter å ha lagt nærmere 7.000 kroner på bordet.

– Veldig klar

– For meg er dette en veldig stor nyhet. Jeg er Apple-menneske og jeg er veldig klar for denne, sier han.

Ikke overraskende slår også Apple tilbake mot kritikken mot den nye modellen.

«Vi gjennomfører omhyggelige tester gjennom hele utviklingsperioden, inkludert trepunkts-bøying, «pressure point cycling», sitting, vridning og brukerundersøkelser. Både iPhone 6 og iPhone 6 Plus enten oppfyller eller overgår alle våre høye kvalitetskrav for hverdagsbruk», skriver Apple i en uttalelse som er publisert i Aftenposten. Selskapet skriver at det er «ekstremt sjeldent» at mobilene bøyes ved normal bruk. 

Det var ikke bare foran Eplehuset i Fredrikstad det var folksomt fredag morgen. Infografikk i Sarpsborg kunne melde om lange køer før butikken åpnet dørene.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.