Utsatte AMK-avgjørelse for andre gang

Styret i Sykehuset Østfold, møte angående AMK-beliggenheten.

Styret i Sykehuset Østfold, møte angående AMK-beliggenheten. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

- Engasjementet hos blant andre ordførerne i Oslo har påvirket styret, konstaterer Hans Jørn Bjelland Rønningen, styreleder i Sykehuset Østfold.

DEL

Interessen var stor og møterommet på sykehuset var fullsatt  under dagens styrebehandling av AMK-sentralen, eller nødnummersentralen, i Østfold.

BAKGRUNN: Fylkesordføreren og ordførere går imot det. Berørte ansatte går imot det, men sykehusdirektøren vil flytte nødnummersentral til Oslo.

Sykehusdirektøren har foreslått at sentralen slås sammen med AMK-sentralen til Oslo universitetssykehus.

Saken var oppe for annen gang i styret, og heller ikke denne gangen ble det en beslutning. Det var ingen av styremedlemmene som tok til orde for sammenslåing med Oslo, men etterlyste enda mer informasjon om saken.  Sykehusedirektør Just Ebbesen ga uttrykk for at det ikke var prestisjesak for sykehusledelsen å gjennomføre en sammenslåing med Østfold.

- Vi er opptatt av å en reserveløsning hvis sentralen slås ut, sa Ebbesen til Fredriksstad Blad. Han viste til at Oslo kan tilby dette, fordi man har et samarbeid med Vestre Viken.

Flertallet av ordførerne i Østfold vil at AMK fortsatt skal finnes i Østfold og argumenterer med at den bør ligge på Rygge. Styret i Sykehuset Østfold tar sin avgjørelse om AMKs fremtid trolig 28. april, opplyser styreleder Hans Jørgen Bjelland Rønningen til Fredriksstad Blad.
 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken