Det skriver demokraten.no.

Han sier til samme kilde at utgangspunktet til Frp er at eiendomsskatten skal flates ut og ikke økes.

Les også: Helsvart budsjettforslag

- Men vi kan heller ikke be KrF og Venstre forlate forhandlingsrommet dersom de har en annen mening enn oss. I Frp er vi veldig innstilte på å fortsette samarbeidet med sentrumspartinene slik at vi kommer i mål med et budsjettforslag som får flertall, sier Laabak til Demokraten.

Han peker på at derfor vil de vurdere kravene disse partinene stiller i budsjettforhandlingene til uken nøye.

- Må få inntektene raskt opp

Samme kilde skriver at politikerne får valget mellom å øke de frie inntektene, som eiendomsskatten, eller kutte hardere i tjentestetilbudet til barn, eldre, syke og funksjonshemmede.

Gruppeleder i KrF, Per Lebesby, sier at det er sannsynlig at KrF vil kreve høyere eiendomsskatt.

-Ja, det kan tenkes vil være et poeng når vi møter Frp, H,. V og Folkets Stemme på mandag. Selv om det jobbes med "Dugnad for balanse" er vi avhengige av å få inntektene opp raskt. Så eiendomsskatten vil nok bli et tema i forhandlingene, varsler Per Lebesby overfor samme kilde.

Laabak liker ikke tanken på økt e-skatt

Laabak på sin side liker ikke tanken på å øke eiendomsskatten etter tre år med reduksjon, men utelukker ikke at det kan skje.
- Vårt mål er nedgang eller utflating. Men som sagt så er vi også avhengige av å få med de andre som kanskje mener noe annet får å få sikret flertallet. Derfor kan jeg ikke utelukke noe som helst, sier Laabak til Demokraten.

Les også: Helsvart budsjettforslag

Les også: Nå må du betale p-avgift også om natten

Les også: Dropper alt vedlikehold av vei og bygg

Les også: Nå kan e-skatten øke