Lislebyveien er en av Fredrikstads lengre veier, og strekker seg helt fra jernbanestasjonen i Fredrikstad, under Fredrikstadbrua, opp til Lisleby og går helt til Rolvsøyveien der Lislebyveien ender i rundkjøringen ved Stabburet. I alt knappe fire kilometer.
Den siste av de sju dro så sent som i oktober i høst, hevder TV2.
To er tilbake, én er drept
I følge samme kilde har to kommet hjem. Én av de sju er drept. Og fire er fremdeles i Syria: PST fryser kontoene til Syria-farere fra Fredrikstad
Informasjonsrådgiver i PST, Martin Berntsen, kan bekrefte at Østfold og Fredrikstad skiller seg ut på minst to områder: Det høye antallet, og den høye andelen konvertitter.
Men har ingen forklaring på hvorfor sju kommer fra samme gate.
– Vi har ikke vært i direkte kontakt med noen som har reist så vi har ingen direkte kunnskap om hvorfor folk har reist, sier ordfører Jon-Ivar Nygård til tv-kanalen.
– Alle sju kjente hverandre
TV2 hevder at de sju fra Lislebyveien kjente hverandre lenge før krigen brøt ut i Syria våren 2011.
f-b.no har snakket med muslimer i Fredrikstad som er skremt over radikaliseringsprosessen noen gjennomgår, på ofte skremmende kort tid.
Sist uke fortalte Mohamoud Warsame i Al-huda at han hadde sett seg nødt til å kaste ut en ung mann fra moskéen: – Det var som å prate til en vegg.
"Ungdommer som ikke har følt seg velkommen i Fredrikstad", har høyskolelektor Hoger Karadaki beskrevet dem som: De lokkes av aksept, våpen, sex og sharia