Gå til sidens hovedinnhold

Tror ikke gratis-prevensjon gir færre aborter

Artikkelen er over 11 år gammel

- Vi lever i et barnefiendtlig samfunn, vi sager av grenen vi sitter på, mener Ludvig Nessa (61).

Det var i forrige uke at Aftenposten kunne fortelle om et forsøk der unge kvinner mellom 20 og 24 år i Tromsø og Hamar fikk utdelt gratis prevensjon. Dette førte til at aborttallene ble halvert. Nå vurderer  Helsedirektoratet å gi alle kvinner i denne aldersgruppen tilbud om gratis prevensjon.

Det er nemlig kvinner i denne aldersgruppen som får utført flest aborter per år i Norge, skriver Aftenposten. Saken kommer trolig på politikernes bord i løpet av året. Politikerne er delt i synet på forslaget.

Det er ikke Ludvig Nessa. Han ble rikskjent på 1980-tallet som en innbitt abortmotstander.


Del på Facebook

- Tror ikke på myndighetene

Likevel er ikke Nessa glad for at gratis prevensjon fører til færre aborter blant unge kvinner. Han mener naturen skal gå sin gang.

-    Jeg tror ikke noe på myndighetene i denne saken heller. Det høres fint ut, men sannheten er at vi lever i et samfunn som ikke ønsker barn. Enten så aborterer vi bort barna eller så sørger vi for å ikke få dem. Jeg forstår ikke politikerne som er så opptatt av at barn ikke skal fødes, sier Ludvig Nessa til Fredriksstad Blad.

Han mener politikerne kan takke seg selv når eldrebølgen nå slår inn med full tyngde. Stadig færre skattebetalere skal bære utgiftene ved stadig flere eldre.

-    Uten barn stopper Norge. Saken er at vi trenger flere barn i dette landet. De siste tiårene har vi tatt livet av nærmere en halv million barn gjennom abort, sier Nessa.

Mener muslimene vil overta landet

Nessa, som nå er prest i Fredrikstad-menigheten Karmel, har også markert seg som en hard islam-motstander – og Nessa mener den norske politikken ”vil føre landet rett i lomma på muslimene”:

-    De føder jo barn som bare det. Og det er de som føder barn som kommer til å overta landet.

-    Så du tror muslimene står bak et komplott som gjør at somaliske kvinner i Fredrikstad, for eksempel, bevisst føder mange barn for at deres religion skal ta over landet?

-    Hvor bevisst hver enkelt kvinne er, vet jeg ikke. Men jeg tror lederne deres er bevisste. De snakker jo åpent ut om dette, svarer Nessa.

Lattermild muslimsk leder

-    Mohamed Hamzoui er leder for den islamske forening i Fredrikstad. Han tilbakeviser, med latter i røsten, at han har noen planer om å overta styringen i Fredrikstad eller i Norge.

-    Nå er det slik at abort også er forbudt både i islam og i jødedommen. At mange vestlige kvinner føder færre barn, er de ikke alene om. Også i mange godt utviklede muslimske land, som i mitt gamle land Marokko, ser vi det samme: Når både mann og kvinne er i jobb, fødes det færre barn. Så at det fødes færre barn har nok mer med økonomisk utvikling enn det har med religion å gjøre.

Kommentarer til denne saken