Gå til sidens hovedinnhold

Treåring glemt i barnehagen - de ansatte låste dørene og gikk hjem

Artikkelen er over 7 år gammel

Barnehagesjef Gunn Glad krever full opprydding etter at en tre år gammel gutt ble glemt igjen i barnehagen i forbindelse med stenging.

Det var mandag 19. august at episoden fant sted ved en barnehage i Fredrikstad. Da barnet skulle hentes var dørene til barnehagen låst og området tømt for både personell og barn. Dette vakte stor harme hos foreldrene, som har tatt et oppgjør med barnehagens ansatte.

– Dette er noe vi tar veldig alvorlig, og selvfølgelig vil rutinene bli gjennomgått. Dørene har vært låst i noen minutter. Men uansett er det selvfølgelig en veldig uheldig episode. Det skal rett og slett ikke skje, sier barnehagesjef Gunn Glad.

F-b.no var tirsdag i kontakt med foreldrene til treåringen. De fortalte at de hadde ordnet opp med barnehagen, og ønsket ikke å stille til intervju.

Fryktelig trist

Styrer i Fredrikstad-barnehagen bekrefter episoden overfor f-b.no.

– Det har rett og slett skjedd en menneskelig glipp. Dette er fryktelig trist for alle parter, og vi lover at dette blir tatt veldig alvorlig, sier hun.

Styreren forteller at barnehagen allerede har tatt affære.

– Det som har skjedd er at en ansatt har krysset av at barnet var hentet ved en feil. Nå kommer vi til å gå i gang med to skjemaer – et skjema som de ansatte skal fylle ut, og et skjema som foreldrene skal fylle ut når barnet hentes. Dette skal ikke skje igjen, sier hun.

Barnehagen vil også informere de øvrige foreldrene til barna i barnehagen.

– Vi vil fortelle om hva som har skjedd, og samtidig informere om grep vi nå tar for at dette ikke skal skje igjen, sier hun.

Aldri opplevd

Barnehagesjef Gunn Glad forteller at hun aldri har opplevd lignende tilfeller.

 – Jeg har jobbet i og med barnehager siden 1978, og dette har jeg aldri opplevd. Jeg håper selvfølgelig at jeg aldri får oppleve det igjen, sier hun.

Barnehagesjefen har også skrevet en e-post til alle barnehagene i distriktet.

– Jeg ønsker at barnehagene skal gjennomgå rutinene sine for å unngå at dette skjer igjen. Jeg har allerede fått svar fra flere barnehager som har tatt affære. Ingen ønsker en slik episode igjen, sier hun.
 

Kommentarer til denne saken