Gå til sidens hovedinnhold

Tatt av politiet onsdag - utvist til Romania søndag

Artikkelen er over 7 år gammel

De tre kvinnene i 20-årene, alle rumenske statsborgere, som ble pågrepet av politiet før de rakk å stjele lommeboka til en mann i Kulåsparken i Sarpsborg, utvises nå fra Norge.

De tre ble pågrepet nærmest på fersk gjerning onsdag ettermiddag, da de forsøkte å stjele lommeboka til en mann de hadde lurt med opp i Kulåsparken.

LES OGSÅ: Tre kvinner tatt for tyveriforsøk

Utvises i to år

Alle tre vedtatt hvert sitt forelegg på 8.000 kroner, noe som betyr at de erkjenner bedrageri og forsøk på lommeboktyveri fra den godt voksne mannen tidligere i uka.

Men boten er ikke det eneste virkemiddelet politiet bruker i sin kamp mot vinningskriminalitet begått av omreisende.

– Etter at de vedtok foreleggene, sendte vi en utvisningsbegjæring til Utlendingsdirektoratet (UDI). De har i dag fattet et vedtak om at alle de tre kvinnene skal utvises fra Norge i to år. Vi har fått bekreftet fra Politiets utlendingsenhet om at de sendes ut med fly til Romania allerede på søndag, opplyser politiadvokat John Skarpeid i Østfold politidistrikt til Sarpsborg Arbeiderblad.

Ett års fengsel

Politiadvokaten er Østfold-politiets fremste ekspert på utlendingssaker, og mener utvisninger er et effektivt virkemiddel overfor utlendinger som kommer til Norge ene og alene for å begå plagsom vinningskriminalitet.

– Tidligere i år ble det innført en straffeskjerping overfor personer som bryter innreiseforbudet. Hvis personer som er utvist fra Norge kommer tilbake og blir pågrepet, skal de dømmes til ett års fengsel. Dette er en straffeskjerping domstolene har vært flinke til å følge opp, og vi har bare i Østfold hatt flere saker der personer har fått en slik straff for å ha brutt innreiseforbudet, sier politiadvokaten.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.