Tar nedløpsrør og gamle lastebilfelger

STJÅLET PÅ NYTT Enda en gang har noen stjålet nedløpsrøret til Frelsesarmeen i Sarpsborg. – Jeg tror det er tredje gang det skjer, sier Siv og Eyfinn Joensen, som er de nye menighetslederne. FOTO: KENT INGE OLSEN

STJÅLET PÅ NYTT Enda en gang har noen stjålet nedløpsrøret til Frelsesarmeen i Sarpsborg. – Jeg tror det er tredje gang det skjer, sier Siv og Eyfinn Joensen, som er de nye menighetslederne. FOTO: KENT INGE OLSEN

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Noen rapper jernmaterialer, andre gamle lastebilfelger. I Sarpsborg er nedløpsrøret til Frelsesarmeen blitt stjålet nok en gang.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

– Vi har et nedløpsrør i kobber som er blitt stjålet gang på gang. Den er visstnok så fin og verdifull, sier Siv Joensen, ny leder i Frelsesarmeen i Sarpsborg.

Kan få 30 kroner kiloen

Hos skraphandlere kan kobbertyver få 30 kroner kiloen, og de siste årene har det vært en rekke kobbertyverier på Østlandet, der flere hytter er blitt plukket rene for nedløpsrør, takrenner og pyntetårn.

Del på Facebook

Det har også vært en serie tyverier fra byggeplasser og rørleggerforretninger.

– Bare en halvmeter igjen

Politiet regner med at kobbertyvene også har slått til i Fredrikstad, der det i forrige uke ble tatt tre tyver med en lastebil full av jernmaterialer.

Jernprisen er lav, bare én krone kiloen. Kobber er mye mer verdifullt.

– Vi hadde et langt nedløpsrør, men nå er det bare en halvmeter igjen helt øverst. Resten er blitt skåret løs fra taket og sikkert solgt stykkvis og delt, sier Borge Stark i Frelsesarmeen.

Hver gang nedløpsrøret blir stjålet, taper Frelsesarmeen flere tusen kroner.

– Neste gang skal vi kjøpe et nedløpsrør i plast! fastslår Stark.

Rapper lastebilfelger

Bodahl-Johansen Bilgummiverksted på Øra har også vært plaget av frekke tyver.

– De stjeler nesten alt stålet vi har. Vi snakker om hundrevis av kilo, sier avdelingsleder John Vegard Skistad. Tyvene rasker med seg skrapjern og gamle lastebilfelger.

– Vi har ikke anmeldt det, for mye av dette er sånt som vi uansett skal kaste. Men det er urovekkende at tyver kjører rundt på kvelden og stjeler søpla vår, sier Skistad.

Daglig leder Erik Bodahl-Johansen peker på at de er blitt flinkere til å sikre gjenstander som tidligere lå lett tilgjengelig på lagerplassen.

Artikkeltags