Sykehuset Østfold er kvitt resistent bakterie

Sykehuset Østfold Fredrikstad

Sykehuset Østfold Fredrikstad

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Utbruddet av den resistente bakterien vankomycin-resistente enterokokker (VRE) ble oppdaget i august 2012. Først nå friskmelder sykehuset seg selv.

DEL

Sykehuset Østfold satt inn store ressurser da de oppdaget bakterien i fjor høst. To måneder etter at bakterien ble påvist var 47 pasienter bærere av bakterien.

Derfor ble alle pasienter testet regelmessig.

– Det er gjennomført to omfattende screening-undersøkelser ved sykehuset de siste månedene og ingen nye VRE-tilfeller er påvist. Fra fredag 13. september opphører derfor all testing av pasienter, sier Jon Birger Haug, smittevernoverlege i Sykehuset Østfold.

– Det har ikke vært registrert noen nye tilfeller i sykehuset siden mai. Derfor opphører all rutinemessig screening nå av pasienter som overføres til andre sykehus og til sykehjem, sier Jon Birger Haug.

Håndhygiene

Selv om utbruddet nå er over i Sykehuset Østfold påpeker smittevernoverlegen at det er viktig at både sykehuspersonell, pasienter og besøkende fortsetter å være nøye med håndhygiene.

– Pasienter og pårørende oppfordres til å bruke spritdispensere som finnes inne på pasientrommene, i gangene og i andre fellesområder, sier Haug.

VRE-bakterien

VRE-bakteriene er svært robuste og kan gi alvorlige infeksjoner for pasienter med betydelig svekket infeksjonsforsvar. Bakteriene kan gi infeksjoner først og fremst i urinveiene og i sår. De fleste som blir smittet vil ikke bli syke, men for pasienter med betydelig svekket infeksjonsforsvar, kan VRE forårsake alvorlig infeksjon, for eksempel blodforgiftning.

Den vanligste smittemåten er kontaktsmitte via urene hender.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken