Sykehuset er helt sprengt

Pasienter ligger i korridorer og på alle ledige rom. Sykehuset Østfold i Fredrikstad har i øyeblikket ikke plass til flere pasienter, annet enn akutte tilfeller.

Pasienter ligger i korridorer og på alle ledige rom. Sykehuset Østfold i Fredrikstad har i øyeblikket ikke plass til flere pasienter, annet enn akutte tilfeller. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Sykehuset Østfold i Fredrikstad har omtrent ikke plass til flere pasienter.

DEL

Nå må det dreie seg om akutte tilfeller, dersom sykehuset skal klare å rydde sengeplass. Årsaken er ekstraordinær pågang fra syke som trenger indremedisinsk behandling.

– Pågangen er ekstrem. Vi må sette i verk spesielle tiltak for å kunne ta imot nye pasienter. Det sier sykehusets kommunikasjonsdirektør Anne Grethe Erlandsen.

Les også: Ekstremt mange armbrudd

Ikke svineinfluensa

– For vår del er ikke svineinfluensaen årsaken, men alt mulig annet av sykdommer som går på denne årstiden. Vi har derfor innført såkalt gul beredskap.

– Som betyr?

– At vi må iverksette helt spesielle tiltak for å håndtere situasjonen. Kapasiteten er rett og slett sprengt.

– Hvilke tiltak er det snakk om?

– Vi har flere muligheter, men vi vil diskutere dette torsdag og fredag for å koorodinere tiltakene, sier Erlandsen.

Les også: Mange nye syke i Akerhus - ingen i Østfold

Masse korridorpasienter

– Det er uvanlig stor pågang av indremedisinske pasienter som gjør at vi ikke har plass til flere. Vi har måttet ta i bruk alle avdelinger for å få plass til alle, og det ligger nå mange pasienter i korridorene og i alle tilgjengelig rom.

Les også: Pasienter møter ikke

– Er ett av strakstiltakene å be andre sykehus ta imot noen av pasientene?

– Normalt ville vi gjort dette, men alle sykehus i regionen har det samme problemet. Vi forsøker å innkalle faste medarbeidere eksytraordinært og få kabalen til å gå opp også bemanningsmessig, men også noen sykehusets ansatte er rammet av sykdom. Dette er en svært vanskelig situasjon.

– Er det fare for pasientenes helbred?

– Nei. Og vi kommer naturligvis til å finne plass til akuttpasienter, selv om det egentlig ikke er plass, sier Erlandsen.

Les også: Sykehuset Østfold savner egenkontroll

Artikkeltags