Sammen med blant annet den nye AUF-lederen Eskil Pedersen (26), forfatter Jørgen Brekke (42) og designer Helje Hamre (35) listes Marie Brudevold (20) opp som et navn man bør følge ekstra godt med på i 2011.

- Jeg ble kjempeoverrasket når VG ringte. At bloggen skulle bli så stor hadde jeg aldri trodd, ler Gressvik-jenta.

En annerledes jenteblogg

Marie begynte å blogge i 2008, fordi hun lå hjemme og kjedet seg med kyssesyken. Da hun ikke kom inn på skolen hun hadde søkt på i Gjøvik etter videregående, valgte hun å ta førstegansgstjeneste i militæret. Nå har hun base på Rygge flystasjon, og blogger for flere lesere enn noensinne.

- Å dra i militæret er det beste valget jeg har tatt. Jeg håper jeg kan bidra til at flere jenter gir militæret en sjangse, for som jente kan man jo i verste tilfelle ombestemme seg etter en stund og reise hjem.

Bloggen supermarie.net skiller seg ut fra de typiske rosabloggene, og Marie tror nettopp det har gitt henne et fortrinn.

- Jeg blogger ikke om klær, nye negler og kaffe latte. Jeg går i uniform hver dag, skyter med AG3 og blogger om et helt annet liv. Derfor skiller jeg meg ut i bloggverdenen, mener hun.

Ble belønnet med flytur

Også ledelsen i militæret har lagt merke til bloggen. Maries tidligere sjef Stian Nergaard Nilsen mente bloggingen hadde stor potensiale til å oppmuntre flere jenter til å ta førstegangstjeneste, og utfordret Marie til å doble lesertallet - til 1500 lesere hver dag i to uker. Det klarte hun, og belønningen ble det største høydepunktet i militærkarrieren hittil.

- Jeg fikk sitte på med et jagerfly. Det var en helt utrolig opplevelse som jeg aldri vil glemme, sier Maria.

Nå har hun doblet leserskaren enda en gang, til 3000 unike lesere daglig.

- Jeg venter i spenning på neste belønning, smiler hun.

Når hun er ferdig med førstegansgstjenesten, vil Gressvik-jenta fortsette karrieren i Forsvaret og søke befalskole - og bloggen blir med videre.

- Jeg håper jeg kan bruke den til å fortelle noe viktig en gang. Jeg vet ikke helt hva enda, men jeg skal i alle fall fortsette å blogge, så får vi se hva som skjer, sier hun.