Norsk Militær Luftfart feirer 100-årsjubileum i år ved å ha flere flyshow. I går gikk det første showet av stabelen ved Kjevik flyplass i Kristiansand.

Og F16-flyet som var oppe i luften skilte seg ut fra andre kampfly. Det er spesialdesignet av Marie Brudevold (22) fra Fredrikstad. Brudevold, som også er kjent som bloggeren Supermarie, er grenader og mediegrafiker i forsvaret.

– Siden jeg er mediegrafiker har jeg blant annet ansvaret for plakater og brosjyrer til 100-årsmarkeringen. Derfor fikk jeg anledning til å designe mønsteret og fargene på flyet, sier hun til Dagbladet.

Det var onsdag denne uken at flyet hennes ble lansert. Da skrev hun følgende på bloggen sin:

"Hjertet mitt dunker så høyt at tastaturet nesten rister, eller så er det fingerne mine som skjelver i jakten på tastetrykkene – for en DAG det har vært! Jeg er så gira! Vi lanserte jubileumsflyet vårt, F-16 som jeg har designet, med en flyfotoshoot fra Hercules over Lillestrøm, Oslo til Fagernes og tilbake igjen.

Å se bilder av det ferdiglakkerte flyet i innboksen min var én ting, men å møte det ansikt til ansikt var virkelig en Ting, dere. Med stor T. Jeg husker det som om det var i går, da jeg satt i møte med lakkererne og piloten som skal fly henne rundt i år, og fortalte de hvordan jeg ville at flyet skulle se ut. OG I DAG SER DET UT! Jeg er så himla…. Jeg har ikke ord, så jeg må lage et: Fornøydstolt, type overbegeistret."