Gå til sidens hovedinnhold

Støvsugerselger svindlet fire kvinner

Artikkelen er over 8 år gammel

For fjerde gang er haldenseren (48) tatt for støvsugersvindel.

 Fredrikstad tingrett har denne gangen dømt ham til 14 dagers betinget fengsel og en bot på 9.600 kroner. Han må også betale tilbake de 11.900 kronene han fikk i betaling av en 94 år gammel dame som betaling for støvsugeren.

Les også: Prakket på 94-åring støvsuger

 Anker dommen

– Er det politiet eller markedet som skal bestemme prisen? spør dørselgeren i et intervju med Nettavisen.

 48-åringen har anket dommen og håper at lagmannsretten vil se saken annerledes. Han mener at han ikke har lurt den gamle damen.

Når hun ville kjøpe, så sier ikke jeg nei til det

– Hvis almenntilstanden hennes hadde vært dårlig, så hadde hun ikke fått kjøpt støvsuger, men hun var frisk og oppegående og trengte en støvsuger. Når hun ville kjøpe, så sier jo ikke jeg nei til det, sier selgeren.

 Importpris 800 kroner

 Det var i november 2011 at mannen solgte støvsugeren til 94-åringen i Fredrikstad. Selv har støvsugerselgeren betalt 800 kroner for varen. Et vitne i retten anslo støvsugerens reelle verdi til 3219 kroner inkludert moms.

 Anmeldte selgeren

 Støvsugerselgeren mener han står helt fritt til å se hvilken pris markedet er villig til å gi for den.

– Etter at jeg demonstrerte støvsugeren fikk hun et kjøpstilbud og hun sto fritt til å si ja eller nei til det tilbudet. Hun kunne også ha hevet kjøpet på vanlig måte etter 14 dager, sier 48-åringen.

 Men kvinnen anmeldte i stedet mannen til politiet.

 Fjerde gang

 Også tre ganger tidligere har 48-åringen fra Halden solgt støvsugere til urimelig pris, og alle gangene er det eldre kvinner som er kjøpere. I mars 2010 fikk haldenseren en bot for ved tre tilfeller i 2008 og 2009 å ha solgt støvsugere til overpris.

Hvorvidt han har vært på ferde en femte gang, er uklart.

I 2002 skal en støvsugerselger ved samme navn ha vært involvert i et liknende bedrageri overfor en da 81 år gammel kvinne. Den gangen betalte en kvinne 16.000 kroner for en støvsuger, en sak som havnet hos forbrukermyndighetene.

Det er ikke tvil om at der tatt en grov overpris

  «Grov overpris»

I årets tilfelle har Fredrikstad tingrett konkludert med at «det er hevet over enhver rimelig tvil at det tatt en grov overpris for støvsugeren og at støvsugeren ikke er i nærheten av å være verd det avtalte vederlag. Det er ikke vist til noen egenskaper ved støvsugeren som rettferdiggjør at denne skal være så høyt priset.»

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.