Skriften på veggen ble enten signert med «SLG» eller «IZ-ROCK», og taggeren satt signaturen sin over hele byen.

Hele 18 steder ble 24-åringen dømt for å ha griset til. Alt skal ha foregått fra mars 2009 til oktober samme år. 


Her er taggelisten


Både Rådhuset og Quality Hotel ble nedgriset, akkurat som Borg Total, Sleipner Motor, Alliance apotek, Nordisk Porselen, Macdui Eiendom, Fredrikstad Hårsenter og Stua bolig og tekstil.

24-åringen slo også til mot Kiwi i Mosseveien, Hancobygget i Glemmengata, Opplev Fredrikstad på Dampskibsbrygga og Sun-Chris Ortoptediske i Tordenskiolds gate.

Gjerningsmannen fra Fredrikstad ga seg ikke og gikk også løs på privatboliger, lagerbygninger, et kommunalt strømhus og offentlige vegger med store flater.

I ledige stunder tok han seg også en tur til Sarpsborg, der han tagget på vegger og søppeldunker rundt Storbyen.

I oktober i fjor ble han omsider pågrepet av politiet.
– Er på god vei til å bli voksen
Da saken i går ble behandlet i tingretten, erklærte 24-åringen seg skyldig etter siktelsen.

Han forklarte at han i 2009 vanket sammen med en vennegjeng som drev rundt i byen og tagget på forskjellige vegger. 24-åringen drakk alkohol og utførte taggingen mens han var beruset, og «SLG» og «IZ-ROCK» er betegnelsen vennegjengen brukte på seg selv.
– Jeg skal nok bli voksen en gang jeg også. Jeg føler at jeg er på god vei, sa 24-åringen i retten og pekte på at han ikke har tagget noe etter at han ble pågrepet i oktober i fjor.


120 dagers samfunnsstraff


Påtalemyndigheten mener at en riktig straff vil være 120 timers samfunnsstraff, eventuelt 120 dager i fengsel. Han valgte å ta 14 dagers betenkningstid for å vurdere hvilket alternativ han går for.

Taggingen førte til at ulike firmaer reiste rundt i sentrum og tok kostbare vaskeoppdrag. Flere krevde å få utgiftene erstattet, men bare Sun-Chris Ortopediske fikk gjennomslag for kravet, og følgelig må 24-åringen betale 79.000 kroner.

De andre kravene var ikke tilstrekkelig dokumentert, ifølge politiet.

Les også: Kostbart griseri

Les også:Sentrum nedgriset av spraymaling

Les også: Tagge-versting må møte i retten