Gå til sidens hovedinnhold

Stopper flytebrygga på Herføl

Artikkelen er over 8 år gammel

Hvaler kommune snur. Nå er det plutselig flertall for å stoppe bygging av den 105 meter lange flytebrygga ved nasjonalparkgrensen på Herføl.

Det er Fremskrittspartiet som snudde i et møte i utvalget for miljø og teknikk onsdag kveld. Dermed ble det flertall for å ta til følge klagen mot brygga, som en lokal aksjonsgruppe står bak.

De har engasjert den profilerte advokaten Helge Skaaraas for å stoppe bryggeprosjektet i Stutehavna – i usedvanlig vakker skjærgårdsnatur mot havet og svenskegrensen.

– Jeg er helt matt

Arbeiderpartiet har vært mot brygga, Høyre for, og Frp har vinglet. Nå har Frps lokalpolitikere sørget for at bryggesaken har tatt en ny vending igjen.

– Jeg er helt matt. Dette blir som å hoppe etter en hare, sier Høyre-topp på Hvaler, Kim-Erik Ballovarre. Han mener uforutsigbarheten er dårlig Hvaler-reklame og er bekymret for hva aktørene bak interessante næringsprosjekter vil tro om kommunen.

Kommunen kjøper?

Ballovarre sier han er svært overrasket . – Tidsmessig rykker vi tilbake til juni i fjor.

– Hva kan bli konsekvensen av vedtaket?
– Det blir en ny prosess med samme leksa som vi har vært igjennom; det kan bli en ny reguleringsplan og en ny høringsrunde. Eller det kan ende med at Hvaler kommune kan bli nødt til å kjøpe opp området og legge ut en kommunal brygge. Jeg vet ikke hva det vil koste. Det er kjedelig hvis vi må pålegge utbyggeren å betale for en helt ny plan.

Synes du politikerne vingler? Les fremgangen her:
14. desember: Rådmannen vil forandre vedtaket.
15. desember: Feil i sakskart - bryggesak utsatt.
24. januar: Omkamp på Herføl.
10. februar: Monsterbrygga godkjent.
29. februar: – Vedtaket er ugyldig Herføl-beboere ber fylkesmannen stoppe monsterbrygga.

Bestemmer seg mandag

Spørsmålet nå er om Frps to representanter i utvalgsmøtet onsdag har ryggdekning i partiet. Det kan ikke Frp-topp Wiggo Sørlien gi noe svar på.
– Hva som er Frps endelige oppfatning skal vi diskutere i partiets kommunestyregruppe mandag. Det kan jeg derfor ikke uttale meg om, sier Sørlientil FB.

– Vil ikke den vinglete politikken dere fører lett kunne skremme bort folk som vil bygge og investere i kommunen?
–Det er å snu saken på hodet. Fremskrittspartiet er et forutsigbart parti, det er derfor vi har fått den tilliten vi har. I de fleste sakene har vi ikke vinglet så mye som en millimeter.

Det kan oppfattes som vingling

– Men på Herføl har dere ført en vinglete politikk?
– Denne saken er vanskelig, og vi har vært usikre på hva som er riktig. Det kan oppfattes som vingling. Men det kan også være sunt å tenke seg om flere ganger.

Er sjokkert

En av aktørene bak den påtenkte brygga, hytteeier Øystein Falch, sier han er overrasket og sjokkert over både diskusjonen og konklusjonen onsdag. – Jeg kommer tilbake med flere kommentarer senere, sier han til FB.

Kommentarer til denne saken