Gå til sidens hovedinnhold

– Sto oppreist for første gang!

Artikkelen er over 9 år gammel

I bassenget på Badeland i Sarpsborg tok Dagfinn Enerly det han selv karakteriserer som "en stort steg i riktig retning".

Nesten fem år etter den tragiske skaden en sen høstkveld på Kristiansand stadion i 2005, der Dagfinn Enerly brakk nakken, uttalte Enerly til f-b.no at drømmen hans var å gå av fotballbanen på egne ben.

– Det går stadig fremover, men jeg har jo dager hvor det er tøft, også, sa han til f-b.no sist mai.

Nå, over seks år siden ulykken, har Enerly noen faste treningstimer hver uke. I tillegg "utforsker" han hva han kan klare på forskjellige arenaer. Badeland i Sarpsborg er en av disse.

De 10-15 sekundene hvor jeg sto der, uten å støtte meg til noe, høres kanskje ikke all verden ut, men det var mer enn nok for meg

Sist søndag kunne Enerlys Facebook-venner lese om fremgang. Stor fremgang.

– En førjulspresang

"Har stått oppreist i bassenget ALENE for første gang. Fy f for en fantastisk opplevelse. Hohoooooooo"

Posten på Enerlys egen profil hadde tirsdag ettermiddag fått 99 kommentarer og 257 liker.

(Saken fortsetter under bildet)

yyy

Det var her i Badeland i Sarpsborg Dagfinn Enerly opplevde det han selv karakteriserer som et "kjempesteg i riktig retning".

– En skikkelig førjulspresang til meg selv, kaller han det når f-b.no ringer. Gleden er stor når han forteller om milepælen han opplevde sist søndag formiddag sammen med kona Mona i bassenget på Badeland:

Mistet grepet

– Jeg hadde albuene på den profilerte bassengkanten, men taket glapp. I noen sekunder etterpå lå jeg på rygg som en dupp, men merket etterhvert at jeg kunne gjenvinne balansen ved å bruke føttene mot bassengbunnen. De 10-15 sekundene hvor jeg sto der, uten å støtte meg til noe, høres kanskje ikke all verden ut, men det var mer enn nok for meg. Et kjempesteg i riktig retning, og et tegn på at ting går den rette veien, sier Enerly og legger til:

– Alt er fortsatt mulig.

Har du en hilsen til Dagfinn Enerly? Skriv den gjerne i kommentarfeltet under!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.