Stjal sju våpen for torpedo

hadde narkogjeld. Narkotorpedoen bestilte håndvåpen, og 33-åringen brøt seg inn i Fredrikstad Pistolklubbs lokaler der han fant sju pistoler. illustrasjonsfoto: fredriksstad blad

hadde narkogjeld. Narkotorpedoen bestilte håndvåpen, og 33-åringen brøt seg inn i Fredrikstad Pistolklubbs lokaler der han fant sju pistoler. illustrasjonsfoto: fredriksstad blad Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

33-åringen brøt seg inn og stjal sju pistoler fra Fredrikstad Pistolklubb for å slette narkogjeld.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Fredrikstad tingrett har anført i skjerpende retning at våpentyveriet er bestilt av en annen kriminell og har dømt 33-åringen til 14 måneders fengsel. Fem måneder er gjort betinget, med en prøvetid på to år.

Skulle dekke narkogjeld

Pistoltyven har betydelig narkotikagjeld. Han var under sterkt press, etter å ha blitt truet av en torpedo.

Denne torpedoen skal ha bedt ham om å skaffe 4-5 håndvåpen. Dersom han gjorde dette ville narkogjelden hans være slettet.
Mannen sitter for tiden fengslet i Halden kretsfengsel der han soner straff etter tidligere dommer. Han er domfelt en rekke ganger for vold, innbrudd, tyverier, narkotikaforbrytelser, kjøring uten gyldig førerkort og kjøring i påvirket tilstand.

Brøt seg vei

Natt til lørdag 5. mars i 2011 brøt mannen seg inn i pistolklubbens lokaler i Storveien.

Han skaffet seg adgang til klubbens lokaler ved å klippe av en lås til ytterdøren og bryte opp en dør inn til klubbens del av lokalet, der han skal ha brutt opp et våpenskap.

Derfra tok han med seg sju pistoler, ammunisjon og et pengeskrin som inneholdt 500 kroner i kontanter.

Flere innbrudd

33-åringen er også dømt for innbrudd hos både Enhuskilen Camping og Kråkerøy Idrettslag. Fra en redskapsbod stjal han tre motorgressklippere og øks.

Han var også på ferde i Lenja Atletklubbs lokaler ved å bryte opp en hengelås på ytterdøren. Herfra forsvant tre kasser mineralvann og en kasse energidrikke.

Dokumentfalsk

Han dømmes også for dokumentfalsk, ved at han skal ha laget en falsk salgsmelding på en bil overført fra en bank til en annen person, til tross for at politiet mener mannen visste at bilen var stjålet.

Han har også laget falske resepter i forsøk på å få kjøpt reseptpliktige medisiner på apoteket.

Lang liste

Dommen omfatter også ulovlig oppbevaring av de stjålne våpnene, kjøp av hasj og ulovlige tabletter, dyrking av cannabisplanter, besittelse av amfetamin, opppbevaring av en stjålet mobiltelefon, bilkjøring i påvirket tilstand, tyveri av annen manns identitetsbevis, rasistisk motivert vold ved knyttneveslag mot en person, bilkjøring uten førerkort og kjøring av uregistrert motorsykkel, som han heller ikke har førerkort for.

Artikkeltags