Gå til sidens hovedinnhold

Sporet helt av på ministerens kontor

Artikkelen er over 6 år gammel

Det holdt på å gå galt da gjengen bak Gamlebyen modelljernbanesenter bygde toglinje i samferdselsministerens vinduskarm. Grunnforholdene var for dårlige.

Håper dere ikke kommer med like høye ekstraregninger som Jernbaneverket leverer når det er snakk om dårlige grunnforhold, gliste samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) da Fredrikstad-gjengen orienterte om problemene de hadde støtt på i vinduskarmen hans da de skulle løse oppdraget de hadde fått:

Anlegge en jernbaneskinne med tog som går i vinduskarmen mellom veggene på kontoret hans.

 

Løst med papp og papir

Det viste seg heldigvis at grunnproblemene i dette tilfellet lot seg løse med litt papp og papir, men det gikk ikke bedre enn at det ble en liten avsporing på ministerkontoret da ministeren selv skulle teste ut togsettet.

– Det er en påminnelse om at jernbane har stort potensial, men at det er kompliserte saker. Og på at når det først sporer av, er det godt at det skjer i miniatyr, smilte Solvik-Olsen.

LES OGSÅ: Ny rekord for tog-Børresen

Det var rundt påsketider at gjengen bak Gamlebyen modelljernbanesenter fikk henvendelsen fra samferdselsministerens kontor og bønn om å bygge en liten miniatyrjernbane på kontoret.

Bare plass til enkeltspor

Bestillingen lød på et enkeltspor, og Børresen samt medhjelperne Kjell Veine, Arne Olsen og Odd Johannessen dro av gårde til regjeringskvartalet med sju meter modelljernbaneskinner i bilen. Bestillingen fra ministeren til Fredrikstad lød imidlertid på enkeltspor.

– Vi burde jo tatt med sju meter ekstra med jernbaneskinner og laget dobbeltspor, ler Børresen, som husker debatten om dobbeltsporet mellom Seut og Haug da han selv var i startgropa som frilansjournalist – for 30 år siden.

– Jeg har ikke plass til mer, før jeg får bygd ut vinduskarmen, beklaget Solvik-Olsen, som spurtet fra regjeringskonferansen han satt på i går for se bestillingsverket sitt på kontoret. Det kontoret er fra før av fylt opp med et tresifret antall modellbiler.

– Men satsingen på den ordentlige jernbanen handler mye om dobbeltspor for oss, spesielt på Østlandet, la ministeren til og understrekte at planleggingen av dobbeltsporet gjennom Østfold så langt går etter tidsplanen.

LES OGSÅ: – Åpner for mange muligheter

Hvorfor han ville ha modelljernbane i hele vinduskarmen på kontoret sitt?

– Dette er på den ene siden den barnslige guttesiden av meg som synes at alt på hjul er gøy. Men det handler også om å vise at jeg er statsråd både for jernbane, luft og havn, sier Solvik-Olsen med henvisning til alle modellbilene på kontoret og bilgalskapen han har hatt mye av livet. Selv har han sett bilder fra modelljernbanesenteret i Gamlebyen, men ikke vært der.

Arne Børresen brukte for øvrig en god del tid til å fortelle Solvik-Olsen og statssekretærene om arbeidet med og fasilitetene ved modelljernbanesenteret, så det spørs nok om ikke det kommer en delegasjon fra Samferdselsdepartementet snart. Ministeren fikk for øvrig mer enn togdrømmen på kjøpet da Børresen og gjengen fra modelljernbanesenteret var der. Arne Børresen hadde vel ikke vært Arne Børresen om ikke trompeten var med i lasset med togdeler, og «Sesam Stasjon» ble avspilt i kontorlandskapet til full jubel.

Kommentarer til denne saken