Sommervikar på Borge med bakgrunn som healer

– Hver dag jeg går hjem smiler jeg for meg selv og har en god følelse. Det er virkelig givende å få hjelpe mennesker i en vanskelig situasjon, sier Synnøve Løken (54).

– Hver dag jeg går hjem smiler jeg for meg selv og har en god følelse. Det er virkelig givende å få hjelpe mennesker i en vanskelig situasjon, sier Synnøve Løken (54). Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Synnøve Løken (54) er sommervikar på rehabiliteringsavdelingen på Borge sykehjem. Og bruker positive energier når hun er på jobb.

DEL

– Jeg har bakgrunn som både aromaterapeut, healer og coach. Jeg bruker ikke dette direkte i arbeidet på sykehjemmet, men det er en del av meg. Og de positive energiene er noe som absolutt kan og bør brukes, forklarer hun.

54-åringen forteller at hun fikk en intuisjon før sommeren at denne sommeren burde hun bruke tiden sin på å hjelpe flere. Hun angrer ikke et sekund på at hun skaffet seg sommerjobb på Borge.

Alle er født med evner

– Hver dag jeg går hjem smiler jeg for meg selv og har en god følelse. Det er virkelig givende å få hjelpe mennesker i en vanskelig situasjon. Jeg kommer til å jobbe utover høsten også, i alle fall noen vakter, sier Løken.

Hun tror at alle mennesker er født med evner til å drive med for eksempel healing, men at man igjennom oppveksten og påvirkninger fra andre «glemmer» hvordan disse kreftene kan brukes.

– Jeg hadde også «glemt» disse kreftene, men ble gjort oppmerksom på dem for noen år siden. Det er derfor jeg startet med healing og coaching, forklarer hun.

Kan bruke healing i helsevesenet

Og hun tror dette er krefter som både kan og bør bli brukt i helsevesenet.

– Under rehabilitering er det både fysioterapeuter, ergoterapeuter, leger, sykepleiere,hjelpepleiere og assistenter som jobber med pasientene.Dette er et tverrfaglig samarbeid som virkelig fungerer..De gjør en super jobb . Jeg tror forøvrig at tiden er moden for komplementære behandlinger i helsevesenet generelt. Altså andre behandlingsmåter i tillegg til den tradisjonelle behandlingen.

Hun etterlyser mer åpenhet rundt komplementær behandling. Og forteller om Sykepleierforbundet i Danmark som kjemper for å få «alternativ» behandling godkjent.

– Sykepleierne der ser at det fungerer, og kjemper derfor for at det skal bli godkjent. Jeg håper at det kan bli et bredere og større samarbeid mellom ulike type behandlingsformer, også i Norge.

Flyt av god energi

Å jobbe på et sykehjem og med rehabilitering er et typisk omsorgsyrke, og det er nettopp dette både healing og coaching handler om. Og selv om hun ikke aktivt bruker teknikkene på sykehjemmet, så tror hun at det er gode egenskaper å ta med seg.

– Jeg bruker ikke healing på pasientene, med mindre noen spesielt har bedt om det selvfølgelig. Men det handler om å gi omsorg, vise empati, gi støtte og veiledning. Dette er viktige elementer i en rehabiliteringsfase, forklarer hun. Og legger til:

– Jeg kommer inn i en flyt av god energi, det gir selvfølgelig ringvirkninger på jobb. I tillegg til gode vibrasjoner.

Som én av få sommervikarer i godt voksen alder, gir hun skryt til alle ungdommene som jobber på sykehjemmet.

– Jeg er nok eneste sommervikaren over 50 år ja, men jeg må si at jeg er imponert over det arbeidet som ungdommene legger ned her. Det er godt for dem og tidlig komme inn i arbeidslivet, og omsorgen man lærer i et slikt yrke er noe man kan ta med seg hele livet, avslutter hun.

Artikkeltags