Smurte seg inn med avføring, fikk fengsel

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

En 54 år gammel mann fra Hobøl er i Moss Tingrett dømt for vold og trusler mot offentlig tjenestemann.

DEL

Det var da hobølmannen ble arrestert etter å ha skapt betydelige ordensproblemer i beruset tilstand i juni i fjor at han truet flere polititjenestemenn ved arresten i Fredrikstad.

Da politibetjentene skulle slippe mannen ut av cellen morgenen etter bråket som fant sted i Moss, oppdaget de at 54-åringen hadde klint avføring både utover seg selv og celleveggene.

Mannen fikk beskjed om å vaske både seg selv og cellen, men nektet og måtte legges i håndjern. Han skal ha vært så vanskelig å få kontakt med at politibetjentene vurderte å sende ham til psykiater.

Han truet hele tiden polititjenestemennene med at «han skulle drepe dem når han kom ut og ta døtrene og familien deres». Han skal også ha uttalt at «han skulle ta dem slik at familien ikke ville kjenne dem igjen».

Ingen unnskyldning

Han skal ha truet politiet i nesten én time. Tiltalte sparket også den ene politibetjenten hardt i benet. 54-åringen har forklart at han ikke husker noe av de nevnte episodene.

Retten bemerker at en finner bevist at tiltalte var særdeles beruset som følge av stort alkoholkonsum. Men etter straffelovens paragraf § 45 utelukker ikke bevisstløshet som følge av selvforskyldt rus straff. Mannen skal således bedømmes som edru.

Tiltalte har erkjent forholdene og har også i retten beklaget det hele. Retten ser allikevel svært alvorlig på tilfellet av trusler, og anser utsagnene som svært grove. De var skikket til å fremkalle alvorlig frykt, mener retten som dømte mannen til fengsel i 25 dager med fratrekk av to dager for utholdt varetekt.
I tillegg ble han idømt å betale saksomkostninger på 2000 kroner.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.