I januar uttalte Morten Fredriksen i Fredriksborg Eiendom AS at anlegget skulle stå klart til sommeren. Nå har det oppstått forsinkelser i arbeidene.
– Vi klarer ikke tidsfristen som vi satt tidligere i år. Noe av årsaken er lange bestillingstider på blant annet granittstenen vi skal legge, uttrykker Fredriksen.
Ifølge utbyggeren er prosjektet delt inn i to etapper. Den ene er utbedring av bryggepromenaden.

– Dette blir klart til 17. mai. Selve parken skal stå ferdig i begynnelsen av september, fortsetter han.

Kostnadsrammen for uteanlegget ligger i en størrelsesorden på 5,5 millioner kroner. Prosjektet er et spleiselag mellom kommunen og Fredriksborg Eiendom AS med en liten overvekt til eiendomsselskapet.

Morten Fredriksen om grønn lunge på Blomstertorvet:

– Det skal bli en skikkelig god kvalitet på torget med både gressplen, fontene, belysning, granittsten og en ny trerekke ut mot vannet. Selve torget vil også ligge litt høyere enn bryggepromenaden, forklarer Fredriksen videre.

Det såkalte sidebygget til Litteraturhuset er også i ferd med å ta form. Til sommeren skal fløyen stå ferdig til bruk.

– Kirkens Bymisjon skal inn i disse lokalene. Det ser vi positivt på, avslutter Morten Fredriksen.

Flere prosjekter

Rett etter 17. mai starter også opprustningen av Stortorvet. Som FB tidligere har omtalt er det snakk om å totalforvandle byens viktigste og mest sentrale torgplass. Bilene skal bort og erstattes med vannfonteneanlegg, et skulpturelt scenetak, speakers corner, uteservering og nytt stenbelegg.

Målet er å ha Stortorvet klart til Tall Ship Races 2014.