Gå til sidens hovedinnhold

Sjåfør (18) totalvraket Ferrari og endte ved skolegård

Artikkelen er over 7 år gammel

Den 18 år gamle føreren av Ferrarien som havnet på gresset utenfor Trosvik skole onsdag formiddag, hadde ikke førerkort. – Det blir nok lenge til jeg setter meg i en bil igjen, sier han til FB.

Gutten var tydelig preget da FB snakket med ham onsdag kveld. Han var skrevet ut fra sykehuset med hjernerystelse, men var ellers i god form.

 – Jeg så døden i øynene. Det var en forferdelig opplevelse, sier han.

I bilen satt han sammen med en 18 år gammel kamerat. De dramatiske scenene utspant seg i Knipleveien, og ved ett-tiden det klart at ingen av de to hadde fått alvorlige skader.

– Fører er våken og hevder at han er i bra form. Han har full førlighet i kroppen og ingen smerter, opplyste operasjonsleder Jo Vole ved Østfold politidistrikt.

Allerede rett etter ulykken var det klart at passasjeren i Ferrarien fremsto som nærmest uskadd.

– Kunne endt så mye verre


- Dette kunne endt så mye verre. Tenk om plassen hadde vært full av elever. Da ville konsekvensene blitt langt større med tanke på skader, sier han.

Føreren av bilen har foreløpig ikke sagt noe til politiet om hva som skjedde da han mistet kontroll over Ferrarien i Knipleveien, raste ut av veien, braste inn i et tre og endte på gressbanen nedenrfor skolen. 

– Vi har ennå ikke foretatt noe avhør eller samtaler i så måte. Det vil vi gjøre når vi finner det praktisk mulig og hensiktsmessig, sier Vole. 

Føreren av bilen hadde ikke førerkort. Både dette og mistanker om veldig høy fart er noe av det politiet vil se på når de etterforsker saken videre.

– Indikasjoner på at det har gått veldig fort

– Politiet har selvsagt opprettet sak. Vi vil se nærmere på kjøringen i seg selv. Det er indikasjoner på at det har gått veldig fort. Vi snakker jo om en bil med veldig kraftig motor. Vi vil også se på det faktum at føreren ikke hadde noe førerkort. 

Det er flere som har hatt englevakt i dag, onsdag. Området som bilen raste over i vill fart, blir daglig brukt av skolens elever til fotball og annen aktivitet. På vinterstid er det også en populær akebakke der.

– Kunne gått mye verre

Det kunne gått veldig mye verre, mente folk f-b.no snakket med på stedet. De fleste av dem grøsset ved tanken på hva som kunne skjedd hvis ikke banen hadde vært klissvåt.

Tenk deg barnehagen og skolen inntil her, og alle som normalt er ute på denne gressbanen. Dette kunne gått virkelig ille, sier nabo Per Edvardsen, en av de første som kom til stedet.

Bilen skar av veien i Knipleveien. Vraket av den endte 40-50 meter ute på ballspillplassen nedenfor Trosvik skole – 20 meter bortenfor det nærmeste fotballmålet på banen.

Gressbanen var klissvåt i dag, etter lang tid med regnvær – noe som trolig er årsaken til at de var tom for lekende barn.

– Nesten bare å se på bildene for å skjønne

– Det er nesten bare å se på bildene for å skjønne hva som har skjedd: en bil som har kommet i stor fart, truffet et tre, revet av bakakselen og deretter havnet ut på jordet. Og det ser jo ut som om den har holdt litt høyere hastighet enn hva som er tillatt inni bebyggelsen her, sier brannmester Roy Viken på stedet. Også han priser seg lykkelig over at de ikke gikk veldig mye verre.

– Vi har egentlig vært heldige oppi dette her, hvor det går unger opp og ned hele dagen. Nå er det bare dem i bilen som er rammet, sier Viken. 

Bilen er den eneste som er involvert i ulykken.

– Vi kom oppi bakken. Så hørte vi en bil som kjørte veldig fort, så sluttet den å lage lyd. , sier Annie Fredriksen (16) og Heidi Henriksen (17). De to elevene ved medier- og kommunikasjonslinjen ved Glemmen videregående skole var ute for å lage en nyhetssak da de hørte smellet. 

De kan fortelle at skolegården ovenfor gressbanen var full av skolebarn ute i friminutt da ulykken skjedde.

– Bortsett fra det, var det bare kommet to andre som hjalp til på stedet ,  så vi var nok blant de første på stedet her, sier jentene.

Det er 50-sone utenfor skolen - og Ferrarien krasjet på en rett veistrekning mellom to fotgjengeroverganger.

HAR DU BILDER/VIDEO? LAST OPP HER!

Kjørt til sykehus

Både sjåfør og passasjer er kjørt til sykehuset i ambulanse. 

– Det vi vet er at det er to unge gutter på 18 år som har kommet kjørende nedover Knipleveien og mistet kontrollen på bilen. Den er gått inn i et tre og har havnet der den ligger nå. Den ene av de to fremsto nærmest uskadd. Den andre er litt mer skadd, sier politiets  innsatsleder Arne Knoff Næss.

Han kunne på ulykkesstedet ikke antyde noe om farten på bilen.

–  Det vil vi se på etter hvert og se om det er mulig å få til noen fartsberegninger, sier Knoff Næss, som opplyser at bilen vil bli overlevert trafikkstasjonen på Hafslund for videre undersøkelser.

– Hva tenker du om stedet bilen havnet?

– Det er jo en idrettsplass her med en barneskole ved siden av. Det er veldig heldig at det ikke var utetime med masse barn der da det skjedde.

Operasjonsleder Jo Hole  opplyser til f-b.no at én av de to 18-åringene har lettere skader. Den andre skal ha blitt påført alvorligere skader i ulykken.

Han bekrefter også at politiet mistenker høy fart.

Øyenvitnet, en skoleelev ved Glemmen VGS, sier til f-b.no at bilen krasjet i et tre, før den endte på gressletten utenfor Trosvik barneskole - Fredrikstads nest største barneskole med rundt 500 elever.

Ulykken skjedde litt før klokken ti - midt i skoletiden.

Skjedde midt i friminuttet

Ifølge inspektør ved Trosvik skole, Sverre Hasselgård, skal ulykken ha skjedd midt i et av friminuttene.

– Ulykken skjedde like i utkanten av skolegården. Heldigvis, må vi nesten si, skjedde ikke dette mens elevene var på vei til eller fra skolen, sier han.

Han forteller at mange av elevene var ute i skolegården da ulykken skjedde.

– Ja, det var mange som fikk med seg ulykken, men lærere og ansatte grep inn og fikk raskt kontroll over situasjonen, forteller han.

– Hvordan opplever dere en slik situasjon så nærme skolegården?

– Det er selvfølgelig veldig skremmende, sier han.