Anders Lindskog bruker sykkelen som hovedtransportmiddel mellom boligen i Fredrikstad og arbeidsplassen på Greåker.

Er sjokkert

Ofte sjokkeres han over hva han opplever av uforsvarlighet på veien, men i minst like stor grad reagerer han på hva som skrives i nettavisenes kommentarfelt og på sosiale medier.

Truslene er ofte reelle

– Vi ser masse aggresjon begge veier, men mest rettet mot syklister. Ord som «drepe» og «kjøre ned» går igjen. Mest i anonyme innlegg. Både syklister og bilister kan opptre i trafikken på en måte som irriterer, men ingen vil drepe et menneske fordi man kanskje blir to minutter forsinket, mener Lindskog. Truslene er ofte reelle, tror han.

Les også: Syklist drapstruet etter videoinnslag.
– Ja, jeg mener det. Hadde enkelte av disse personene hatt mulighet til å kjøre ned et menneske i visshet om å ikke bli straffet, hadde de faktisk gjort det.

– Men det som ligger bak er ikke at bilisten blir to minutter forsinket. Det er andre årsaker.

– Redde personer

– Et slikt sinne oppstår bare i nære relasjoner, eller om man har følt seg tråkket på over lang tid. Man kan være mobbet på jobb, ha et elendig forhold til kona, føle seg motarbeidet av samfunnet. Rett og slett ikke få til livet. Dette er ofte redde personer, som ikke tør å bli sint på sjefen, eller gå i konflikt med kona.

Schultze sykler mye og har kamera montert i hjelmen.

– I bilens trygge skall er man herre over situasjonen. Når man forstyrres av en syklist, kommer sinnet, og bilen blir en arena for å få ut frustrasjon og aggresjon. Da kan man skape livsfarlige situasjoner.

Han har gjort seg noen refleksjoner ut fra hva som skrives på nett, men presiserer at det er spekulativt.

Homoseksuelle menn

– Bruker man ordet «drepe», tror jeg man er i konflikt med en spesifikk person. Ønsker man «å kjøre over» er man nedtrykt, føler seg tråkket på.

Ord som «voldta» og «kondomdrakt» har årsak i seksuell frustrasjon

– Ord som «voldta» og «kondomdrakt» har årsak i seksuell frustrasjon. Av samme årsak provoseres man av menn som trener, holder seg i form og ordner livet. Det er frustrerende for folk som ikke fikser damer og ikke får seg sex. Det er også mange skjult homoseksuelle menn, som provoseres og blir aggressive når de ser menn i stramme treningsklær, avslutter Anders Lindskog.