Sand og Aulie truet på livet

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

- Dette var kvelden vi skulle feire og være lykkelige. I stedet blir vi angrepet og truet på livet på åpen gate. Det var svært ubehagelig og skremmende, sier Aune Sand.

DEL

Den dramatiske hendelsen fant sted tirsdag kveld, da kunstnerduoen Aune Sand og Marianne Aulie var på vei hjem fra en forretningsmiddag på Alex Sushi i Oslo. Lykkelige og fornøyde etter å ha solgt et kunstverk av Marianne Aulie for én million kroner.

- Det hele var fantastisk idyllisk, og vi var lykkelige da vi ruslet hjemover. Men kun noen få hundre meter fra leiligheten vår passerte vi to personer som helt umotivert begynte å sjikanere og skjelle oss ut på det groveste. Først ignorerer jeg dem, men da de fortsetter langer jeg ut et spark i baken på hver av dem. Først blir de aggressive, men så forstår de at de har dummet seg ut, og rusler rolig videre, sier Sand, som trodde det hele da var over. Men der tok han feil.

Truet på livet

- For plutselig kom det en tredje person i rasende fart mot oss. Helt uten forvarsel begynte han å gå til fysisk og verbalt angrep på oss, og samtidig kom han med klare trusler. Han truet oss på livet begge to, og Marianne ble livredd. Selv ble jeg først bare veldig sint, men forsto at dette var alvorlig. Så jeg fikk ringt livvakten vår, mens han ringte flere av sine venner. Det brygget opp til skikkelig bråk. Der og da var jeg redd for sikkerheten til både Marianne og meg. Vi har blitt truet før, og vet når det er alvor, sier kunstneren på telefon til f-b.no.

Stanset av politiet

Kunstnerduoen forteller at den omtalte tredjeperson forsvant - angivelig for å hente hjelp - mens de to valgte å fortsette turen hjemover. Da ble de stanset av politiet.

Les også: På signeringsferd

- De ville høre vår versjon av saken, og slo seg til ro med vår forklaring. Så de lar oss gå, og anser seg som ferdige med saken, men vi vurdere å politianmelde dette, sier Aune, som synes det er uakseptabelt å bli sjikanert og angrepet på denne måten.

- Jeg kan godt be om unnskyldning til de to karene jeg tuppet til i rumpeballa, men jeg skal kunne gå rolig hjem en maikveld uten å bli sjikanert. Og når noen truer oss på livet så blir det bråk, sier han.

Hemmelig kunstverk

På tross av den skremmende opplevelsen er det en stolt Sand som uttaler seg til f-b.no. Stolt fordi Galleri Sand nettopp har solgt et kunstverk til én million kroner. Penger som kommer godt med til gigantprosjektet i New York. Men hva slags kunstverk det er snakk om, ønsker han ikke å røpe nå.

Les også: "Sirkus Sand" var gullrutenominert

Les også: Feiret med champagne og gode venner

Les også: Galleri Sand legges ned i Fredrikstad


Artikkeltags