– Rolvsøy-marka har en «foss»

Høyt: Den godt gjemte bekken har et fritt fall på hele to meter.alle foto: jonas Lindvaag

Høyt: Den godt gjemte bekken har et fritt fall på hele to meter.alle foto: jonas Lindvaag

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Han gjorde store øyne, hobbyfotograf Jonas Lindvaag, da han fant en godt gjemt foss i marka.

DEL

– Jeg har gått turer i marka i flere tiår og tenkt at Fredrikstadmarka ikke har noe annet å by på enn skau med granlegger og krypfuru på fjellgrunn, og det er bra nok det. Men for et par år siden stoppet jeg opp for å lytte til et fossebrus jeg hørte fra skogen nedenfor Hansedammen. Dypt inne i tett granskog fant jeg en bekk med et cirka to meter høyt fritt fall. Tilhuggede granittblokker i området tyder på at dette er et av markas utallige steinbrudd, forteller en oppglødd Jonas Lindvaag (57) på epost til Fredriksstad Blad.

Se flere bilder fra fotografen her.

Gjemt foss i Marka


Han spør om vi kunne være interessert i å trykke bildene, og som spurt - så gjort!

Les også: – I dag er det vilt her.

Lang eksponering

– Nå er dette blitt et av mine mest yndede fotomål, til alle årstider. Bekkens nedslagsfelt er imidlertid lite, så etter noen dager uten regn reduseres den til nesten ingenting.
 FOTOGRAFEN: Jonas Lindvaag er 57 år gammel og fra Rolvsøy.


Disse bildet er tatt 24. november 2012, første dag med finvær etter en lang og tung regnværsuke, forteller Lindvaag, og avslutter med litt teknisk informasjon til nytte for andre hobbyfotografer:

– For den fotointeresserte kan det være greit å vite at bildene er tatt med en Canon 7D, ND variabelt filter og stativ, bildene med «sløret» foss er eksponert i opptil 30 sekunder.

Hobbyfotograf selv?

Vi kan selvsagt ikke love å publisere på langt nær alt vi får tilsendt, men er du selv en hobbyfotograf og har bilder du mener vi bør se, send til tips@f-b.no

Les også: Carl Henrik Amundsen var så heldig å få et blinkskudd av den forvirrede rådyrbukken som prøvde å "hygge seg" med statuen i hagen hans.

Har Fredrikstad kommune noen andre vannfall som fortjener betegnelsen foss? Svar under i kommentarfeltet om du vet om noen.

Artikkeltags