Rekker ikke å åpne til varmebølgen

Barn og unge bruker tilbud som stupetårnet (bildet) og vannrutsjebanen mest i friluftsbadet. Det er noe av årsaken til at skillet mellom voksen- og barnebillett er visket ut i år.

Barn og unge bruker tilbud som stupetårnet (bildet) og vannrutsjebanen mest i friluftsbadet. Det er noe av årsaken til at skillet mellom voksen- og barnebillett er visket ut i år. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Mannskapene på Kongsten-anlegget jobber for fullt med å åpne utendørsbassenget, men er langt unna å rekke å få med seg det varslede knallværet fra i morgen. Åpningen skjer 2. juni.

DEL

Torsdag varsles det opp til 27 hete grader i Fredrikstad på yr.no. Fredag skal ikke bli stort dårligere med 25 varmegrader. I store deler av neste uke varsles det  varme dager og mange timer med sol og rundt 20 grader.

Stengte inne 16.mai

Men mannskapene på Kongsten-anlegget har ingen muligheter til å få klargjort utebassenget til de varme dagene som kommer nå. Etter at de stengte innendørsbassenget 16.mai, har de riktignok rukket å få fylt opp bassenget.

LES OGSÅ: Utfordrer til 10-metershopp

Men idrettssjef Tom Hermansen opplyser at vannet foreløpig bare holder 17 grader. Dessuten er det en haig av andre ting som må gjøres på anlegget før publikum kan slippe inn.

– Full aktivitet

– Det er full aktivitet nå for å klargjøre anlegget. Etter vinteren må vi gjøre alt fra å beskjære busker, feie og rydde til å vaske garderober og kurse badevaktene i blant annet livredning og førstehjelp, sier Hermansen.

LES OGSÅ: 4.000-5.000 flere badegjester

– Skulle du ønske dere hadde åpning litt tidligere når du ser værvarslene nå?

– Det kan man jo alltid ønske seg. Men dette har vi opplevd mange ganger og det er ikke noe å gjøre med. Vi får bare forberede oss til å åpne 2. juni, sier Hermansen. 

Han kan fortelle at årets sesong innledes med svømmestevne helgen i månedsskiftet, mens publikum slipper til mandag 2. juni.

Sandvolleyball og grillplass

Om det er 17 grader i vannet på Kongsten nå, skal det være 26 grader ved åpningen – som det har vært de siste årene. Og det blir to nyvinninger ved utendørsanleget i år: en sandvolleyballbane og en grillplass.

– Hittil har det vært et problem for oss med alle engangsgrillene folk har hatt med. Det er jo ikke så rart at de har hatt med seg det, siden de hittil ikke har hatt noe alternativ, sier Hermansen. 

Må stenge i drøye to uker

Kongsten-anlegget står altså også i år uten badetilbud i drøye to uker mens det rigges til for utendørsbading. Forklaringen er det tekniske anlegget ved svømmehallene.

– Det handler om måten anlegget er bygd på. Det er det samme tekniske anlegget som brukes, enten man er ute eller inne. Vi håper etterhvert  å komme dit  at vi kan ha åpent både inne og ute samtidig, og det prosjektet er jo såvidt i gang nå, sier Hermansen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.