Råde-mann trafikkdrept på ferie i Kroatia

Det var på et gangfelt 50-åringen ble påkjørt. Her fra Rijeka hvor ulykken fant sted. Dette området har ingenting med ulykken å gjøre.

Det var på et gangfelt 50-åringen ble påkjørt. Her fra Rijeka hvor ulykken fant sted. Dette området har ingenting med ulykken å gjøre. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

En 50 år gammel mann fra Råde ble lørdag påkjørt og døde av skadene i Kroatia.

DEL

– UD er kjent med at en norsk statsborger i begynnelsen av 50-årene skal ha omkommet i en trafikkulykke i Kroatia. Ambassaden har tatt kontakt med pårørende for eventuell oppfølgning, skriver pressevakt i Utenriksdepartementet Astrid Sehl i en mail til Fredriksstad Blad.

Departementet ønsker ikke å si noe mer om den tragiske ulykken av hensyn til mannens familie. Etter det Fredriksstad Blad vet skal mannen som er 50 år ha bosted i Råde. Ulykken skjedde da mannen ferierte i Kroatia og fant sted i havnebyen Rijeka som er landets tredje største by.

Påkjørt

Ifølge flere kroatiske nyhetssider skjedde ulykken lørdag kveld. De samme mediene melder at Råde-mannen og en annen mann skal ha blitt påkjørt av en bil som kjørte på rødt lys, mens de krysset et gangfelt.

Føreren skal først ha stukket av fra åstedet, men meldte seg noen timer senere for politiet. Det er politidistriktet Primorje-Gorski Kotar som har etterforsket ulykken.

Etterlater familie

Ifølge en dødsannonse som ligger på en kroatisk nettside for nekrologer ble mannen begravet i Kroatia torsdag kveld. Han etterlater seg ifølge den kroatiske minnesiden en stor familie som inkluderer både kone og to barn.

Vil ikke kommentere

Fredriksstad Blad har ikke lyktes med å få en kommentar fra ordfører i Råde René Rafshol.

UD ønsker ikke å kommentere noe rundt dødsfallet. De var ikke informert om hendelsen da Fredriksstad Blad først fikk vite om ulykken onsdag kveld, men bekreftet omstendighetene torsdag formiddag etter at pårørende var informert.

Artikkeltags