Gå til sidens hovedinnhold

Puddel drepte et kalveferdig rådyr

Artikkelen er over 8 år gammel

Det er kalve- og ynglingstid i disse dager og viltforvaltningen ber hundeeierne være ekstra påpasselig med å holde de firbeinte i bånd.

Torsdag var det en hund som sleit seg løs fra båndet sitt i Våler. Den løse hunden traff på en kalveferdig rådyrgeit og gikk til angrep. Rådyret ble påført så store bittskader at viltforvaltningen i Våler kommune måtte avlivet dyret.

- I slike situasjoner våkner instinktene i de fleste hunder. Raser som er typiske skjødehunder og kanskje også under begrepet «sofahunder» kan i slike situasjoner, til eiers store overraskelse, forvandles til et rovdyr med velutviklet jaktinstinkt. Det skjedde i Våler i går, sier Sven O. Martinsen fra viltforvaltningen i Våler.

Les også: - Han er helt avhengig av maten vi legger ut

Hunden som angrep rådyret var ifølge Martinsen en blandingshund med mye puddel i seg. Den svangre rådyrgeita med bekkenløsning hadde ikke mulighet til å komme seg unna hunden som gikk til angrep. Rådyret skulle føde tvillingkalver. Disse overlevde ikke.

- Dette var uten tvil et uhell. Hundeeieren meldte selv fra til viltforvaltningen om hendelsen. Denne gangen var det et uhell, men vi ser enkelte ganger hunder som åpenbart er sluppet med vilje av eier, kommenterer Martinsen.

Les også: - Vi har ingen sympati for hundeeiere som gjør slikt

Holde hunden i bånd!

Han ønsker å advare hundeeiere mot å slippe bikkjene løs.

- I de ukene vi er inne i nå er dette ekstra skummelt. Vi har opplevd tragedier som dette før. Vi ønsker derfor å bruke denne hendelsen som et eksempel og minne hundeeiere i mosseregionen på viktigheten av å respektere båndtvang i hekke- og yngletiden, avslutter han.

Kommentarer til denne saken