Gå til sidens hovedinnhold

Politiet mener noen tente på her

Artikkelen er over 7 år gammel

Politiet bekrefter i ettermiddag at brannen i Underhaugsgata 7 i sentrum i slutten av oktober ifjor, var forårsaket av tilført varme.

- Vi har ikke funnet naturlige årsaker til brannen og har utelukket andre forhold. Dermed står vi igjen med at det må ha vært tilført varme, sier fungerende krimsjef Rune Albertsen til Fredriksstad Blad.

Les også: Politiet mistenker ildspåsettelse

Han sier dog at politiet ikke har funnet spor av brennbar væske på brannstedet.

Måtte skjære seg gjennom taket

- Det gjenstår nå et siste oppfølgingsavhør før saken blir sendt videre i systemet for påtaleavgjørelse. Så får vi se om det er juridisk grunnlag for å ta ut tiltale mot personen som har vært mistenkt i saken, sier han.

Albertsen opplyser at politiet gikk bredt ut i etterforskningen av saken:

- Det er likevel ikke mange som har vært inne til formelle vitneavhør, men vi har hatt flere samtaler med folk fra området, sier Albertsen.

Det var ved 14-tiden om ettermiddagen 30. oktober ifjor at brannen brøt ut. Brannvesenet kom raskt til unsetning, og måtte blant annet skjære seg ned gjennom taket på eiendommen for å komme til.

Ingen ble skadet i brannen , som ifølge huseiers uttalelser til f-b.no startet under trappen opp til 2. etasje.

Huseier lå på sofaen i 1. etasje da brannalarmen gikk. En yngre leieboer befant seg i samme etasje, mens en tredje person skal ha oppholdt seg i etasjen over. Sistnevnte forlot angivelig huset før det begynte å brenne, opplyste vitner på stedet.

Påtent tidligere

I 2011 ble det samme huset påtent av en mann, som senere også ble dømt for blant annet ildspåsettelse. Møbler og annet løsøre hadde blitt kastet ut på gaten og påtent, kloss inntil husveggen, ved halv åtte-tiden tidlig om morgenen.

- Det er en alvorlig sak å tenne opp et bål tett ved en husvegg midt i byen. Bebyggelsen i området er spesielt tett, og uten rask inngripen fra brannvesenet kunne det fort gått galt. Egentlig var det vel bare flaks at det ikke utviklet seg til en brann, sa krimsjef Ivar Prestbakken til f-b.no den gang.

Huset er svært skadet etter branen i oktober ifjor.

- Vi regner med at det blir et erstatningskrav i saken når det kommer dithen at det eventuelt tas ut en tiltale. Men den vurderingen er det uansett forsikringsselskapet som går inn og gjør, og det vil i så fall til slutt rettes mot en eventuell gjerningsperson, sier fungerende krimsjef Rune Albertsen.

Besøksforbud

Politiet bekreftet overfor f-b.no i november ifjor at mannen som har vært avhørt er den samme som i 2011 ble dømt for å ha satt fyr på det samme huset ved å tenne på møblene kloss inntil husveggen.

Han skal også ha vært bøtelagt for brudd på besøksforbud overfor husets eier. Da besøksforbudet utløp tett opp mot oktober-brannen ifjor, skal han ha oppsøkt huset for å hente noen eiendeler. 

Han ble da sluppet inn, men det oppsto en konflikt og han forlot eiendommen rett før brannen startet.