Gå til sidens hovedinnhold

Piratpartiet har kommet til Østfold

Artikkelen er over 8 år gammel

Piratpartiet er Norges nyeste politiske parti, og ble formelt godkjent som parti den 25. januar i år etter en støttekampanje som resulterte i over 5000 signaturer for etablering av partiet.

Nå er det avholdt stiftelsesmøte for Østfold Piratparti, et fylkeslag av Piratpartiet i Norge.

Til fylkesstyret ble det valgt syv ildsjeler blant medlemmene i Østfold. Styret består av Michael A. Lundsveen som er fylkeskaptein, og leder for fylkeslaget Torbjørn Jørgensen, som er styrmann og nestleder for fylkeslaget.

- Nå er vi klare for stortingsvalg og vil stille med lister i alle landets fylker, deriblant Østfold, sier Michael A Lundsveen, ny valgt fylkeskaptein i Østfold Piratparti.

Piratpartiet er et digital-teknologisk parti med kjernesaker som demokrati, sterkere personvern, innsyn i offentlig sektor, frihet fra overvåkning og sensur, og fri ikke-kommersiell fildeling.

- Partiet vil ha et sterkt fokus på digital og teknologisk utvikling, men vi vil også ha politikk innenfor alle områder av samfunnet vårt.

- Vi fokuserer mye på demokratisering av samfunnet. Derfor blir både vår kjernepolitikk og vår breddepolitikk bestemt av våre medlemmer direkte, sier Lund-sveen.

Rickard Falkvinge stiftet det første Piratpartiet i Sverige i 2006. Fildelingsdebatten raste i nabolandet høsten 2005, blant annet i forbindelse med planer om å stenge den høyprofilerte nettsiden The Pirate Bay. Partiet har to representanter i Eurpaparlamentet .

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.