Onsdag ble det kjent at liket som ble funnet partert og innpakket på 14 meters dyp i Strömstad, var en mann. Torsdag kom meldingene om at mannen er nordisk, og minst 40 år gammel. Politiet har sjekket tennene til liket opp mot savnede svensker siden 2011, men har så langt ikke fått noen treff, melder VG.

Likfunnet blir også sjekket opp mot savnede nordmenn, ettersom funnet ble gjort kun tre kilometer fra grensen til Norge. Liket skal obduseres fredag, for å forsøke å finne dødsårsak.

Flere funn der nede og på liket, tyder etter min vurdering på at det ikke har ligget der i lengre tid. Men jeg tør ikke si om det er dager, uker eller måneder, sier politioverbetjent Thor Haraldsson ved politiet i Strömstad til sa.no.

Politiet får nå hjelp fra marinbiologer og andre eksperter for å kunne fastslå hvor lang tid det kan være snakk om.

LES OGSÅ: Partert lik funnet utenfor Strömstad

Flere savnet i området

Politiet vet heller ikke hvem den døde personen kan være.

— Vi vet ingenting. Rettsmedisineren skal sette sammen delene i morgen og ta røntgen av dem. Og så blir det obduksjon på fredag. Deretter kan vi begynne å se på alder og om det er en mann eller kvinne. Foreløpig har vi ingenting å sammenligne med før rettsmedisineren har gjort sitt, sier Haraldsson.

Politiet fortsetter i dag sin dør til dør-aksjon på de idylliske øyene, hvor mange nordmenn har hytter og tilbringer store deler av sommeren.

Siden liket ble funnet kun få kilometer fra norskegrensen, er også norsk politi koblet inn i saken. Flere personer er meldt savnet i det aktuelle området.

Ifølge svensker aviser er Kripos koblet inn i saken.

- Vi begjerte bistand fra Kripos i går kveld og har også vært i kontakt med norsk politi i dag, sier etterforskningsleder Thord Haraldsson.

Makabert funn

Pakken med den døde personen ble oppdaget på havbunnen utenfor Strömstad av en dykker lørdag. Dykkeren syntes pakken virket mistenkelig og varslet politiet. Men først på mandag ble pakken hevet og åpnet, og det makabre funnet av et partert lik ble gjort.

Liket var svært nøye pakket inn, og det var helt klart at hensikten var å sørge for at liket ikke ble funnet, heter det på det svenske politiets nettsider.