En mann er kjørt til sykehus etter at han tidlig onsdag kveld ble påkjørt da han syklet på riksvei 117, Vikaneveien utenfor Fredrikstad. Syklisten var rett sør for avkjøringen til Lilleng (se kart), da han ble truffet. Syklisten har trolig syklet nordover, fra Vikane og mot riksvei 116/Engelsvikenveien.

Mannen var ved bevissthet da han ble kjørt av sted i en ambulanse. Skadeomfanget er ikke kjent.

Politiet ble varslet av AMK-sentralen om ulykken klokken 18.49.

– To vitner, som var de første til å oppdage den skadde som lå i veibanen, husket å ha møtt en større bil som kan ha kjørt forbi syklisten i retning mot Engelsvikenveien/riksvei 116. Denne bilen trakk en tilhenger med blått trekk. Vi vet ikke om denne er innblandet i ulykken, men vi vil gjerne at sjåføren her melder seg, slik at vi kan ta en prat med vedkommende, sier operasjonsleder Jon Erik Nygård i Østfold-politiet.

Han legger til at det er for tidlig å konkludere om en bilfører har forlatt ulykkesstedet med viten og vilje:

– Vi kan ikke nå fastslå at bilføreren må ha merket at syklisten ble truffet av bil eller en eventuell tilhenger, understreker Nygård.

Litt før klokken 21 onsdag kveld melder Østfold-politiet at den etterlyste bilisten har tatt kontakt med politiet.

– Saken vil bli undersøkt videre, melder operasjonsleder Nygård.

Torsdag formiddag bekrefter Geir Kristiansen, krimsjef ved Fredrikstad politistasjon, at det var sjåføren av bilen med tilhenger som meldte seg.

– Men han har ikke merket at han har vært truffet noe, og det er ingenting på bilen som tyder på det heller.

I tillegg har også et vitne meldt seg. Kristiansen vet ikke hva vitnet eventuelt skal ha opplysninger om, men sier at vedkommende skal avhøres senere torsdag formiddag.