Gå til sidens hovedinnhold

Øvelse Oslofjord er godt i gang

Artikkelen er over 9 år gammel

Oslofjord Heimevernsdistrikt 01 er i full gang med Øvelse Oslofjord, som skjer i samarbeid med politiet i Østfold, Vestfold og Follo politidistrikt, Fylkesmannen i Østfold og Vestfold, samt Sykehuset Østfold.

Mannskaper fra fire innsatsstyrker og åtte HV-områder er enten på plass eller på vei ut i øvingsområdet.
Mange av styrkene har i helgen drevet med egentrening og er nå klar for oppdragløsning, skriver Kaptein Jarle O. Mauritzen fra Østfold i en pressemelding.

Del på Facebook

Øvingsscenario er at det fiktive landet Havland har kommet i konflikt med Norge. Uenighetene er havrettigheter, oljeforekomstene utenfor Norge og fiskerettighetene.
Nå eskalerer det til en væpnet konflikt, og store styrker er i beredskap i Norge.

- Politiet vil ha vakthold på forskjellige objekt og vi vil ta over vaktholdet og trene håndhevelsesbistand til politiet. Øvelsen blir særlig synlig ved Borg Havn, Askim, Slagentangen, Mågerø og Horten havn, forklarer sjef for Oslofjord heimevernsdistrikt 01, oberstløytnant Ove Jørn Luktvasslimo.

I Oslofjorden vil Heimevernets maritime kapasiteter drive patruljevirksomhet med små flerbruksfartøy. HVs nye fartøy ved navn Olav Tryggvason vil bli brukt for første gang.

Generalinspektøren for Heimevernet

Lørdag 21. mai besøkte Generalinspektøren for Heimevernet generalmajor Kristin Lund Øvelse Oslofjord. GIHV fikk sett og pratet med Innsatsstyrke Polar Bear VI, og distriktsstaben ved Oslofjord Heimevernsdistrikt 01.

Øvelsen pågår både i luften, på bakken og på sjøen.

Kommentarer til denne saken