Øivin Fjeld har solgt G Sharp-eventyret

Øivin Fjeld ser frem til et roligere liv enn det han har hatt gjennom mange år etter at han torsdag solgte rettighetene til G Sharp-gitaren.

Øivin Fjeld ser frem til et roligere liv enn det han har hatt gjennom mange år etter at han torsdag solgte rettighetene til G Sharp-gitaren. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Torsdag kveld fikk Øivin Fjelds G Sharp-gitar ny eier i USA. Og kjøperen er ingen hvem som helst: forretningsmannen Frank Pedersen fra Rolvsøy.

DEL

– Dette er lettelse og pur glede, bobler Øivin Fjeld - nærmere 20 år etter at han utviklet den lille, etter hvert så kjente G Sharp-gitaren.

Torsdag ble det klart at forretningsmannen Frank Pedersen, opprinnelig fra Rolvsøy kjøper rettighetene til G Sharp-gitaren.

frank pedersen

KJØPER FRA ROLVSØY: Frank Pedersen har bodd i USA i 30 år og driver et firma som leverer trikes til Harley Davidson-sykler. Nå har den opprinnelige rolvsingen kjøpt rettighetene til G Sharp-gitaren. Foto: Privat/Trond Braaten

Pedersen har bodd i USA i 30 år, og har slått seg opp med firmaet Frankensten Trikes, som selger trikesett for Harley Davidsson-motorsykler – altså sett som gjør det mulig å bygge om disse syklene til trehjulssykler. Men Pedersen er også veldig musikkinteressert. Det viste seg da han i fjor sommer var på besøk hos kameraten Hans Erik Groth (broren til Jan), og ble presentert for G Sharp-gitaren. Det endte med at han dukket opp i verkstedet til Fjeld på Rolvsøy.

– Kjente ham igjen

– Jeg kjente ham faktisk igjen fra gamle dager. Han er født og oppvokst noen hundre meter bortenfor her. Etter besøket har det bare utviklet seg med mye mail og telefonkontakt, mens Jon Pettersen og Trond Bråten har vært over og besøkt ham, sier Fjeld.

LES OGSÅ: Gitareventyret i gang

Torsdag ble det klart at Pedersen heretter er mannen som skal videreutvikle G Sharp-eventyret. Han har opprettet selskapet G Sharp US, og overdragelsen skjedde med «en overgangssum som begge parter er fornøyd med», ifølge Øivin Fjeld.

Nøyaktig hvor høy «overgangssum» det er snakk om, vil han ikke røpe. Men Fjeld legger ikke skjul på at han anser avtalen for å være lukrativ.

– En gullkantet avtale

– Det er en usannsynlig bra deal. Jeg er kjempefornøyd. Hele greia medfører egentlig en gullkantet avtale for meg fremover, sier Fjeld, som understreker at G Sharp-produksjonen har gått i pluss i mange år. Totalt anslår han at det er solgt rundt 5.000 gitarer før Pedersen overtar.
Han kommer selv til å fungere litt som konsulent i firmaet fremover.

LES OGSÅ: Fender vil ha Fjeld-gitaren 

– Jeg er virkelig ubeskrivelig glad, ikke minst at det er de folka som overtar og ikke Fender. Da hadde vi vel risikert at dette ble dyttet ned i en skuff nederst i skrivebordet. Frank har visjoner og han vil også bruke G Sharp-merket på alle instrumenter han har planer om å utvikle. Nå eier jeg ikke en gang mitt eget navn – everything belongs to the US. Men jeg føler meg trygg på at navnet mitt blir brukt på ting som er bra, ler Fjeld.

Får et roligere liv

Han kommer nå til å ha helt andre arbeidsdager enn de han har hatt i årene fra han lanserte G Sharp-gitaren og inntil han ramlet fra et scenegulv i Thailand for to år siden. Han beskriver et hektisk liv med vanvittig mye reising i disse årene.

Nå vil tilværelsen fortsette omtrent som den har gjort etter at han reiste seg fra Thailand-ulykken: Med gitarreparasjoner i gitarverkstedet på Rolvsøy.

LES OGSÅ: Gøy å ha deg tilbake, Øivin

– Det begynner å bli såpass stort og tungt å følge opp, selv om vi jo har en investor som har lagt ned veldig mye penger og gjort en helt utrolig jobb. Det er greit å slippe all den jobbingen.  Jeg føler bare lettelse og pur glede nå, sier Fjeld.

LES OGSÅ: Klart jeg skal spille igjen

– Han har ambisjoner

Makker Trond Braaten, markedsføringsansvarlig og den som har fremforhandlet avtalen, er ikke mindre fornøyd.  Senest i juni var han i Kansas, der rolvsingen Pedersen driver Frankenstein Trikes i Pleasanton.

– Han har vært den som har vært mest opplagt til å overta og den som har vist størst interesse. Han er tent på dette og har ambisjoner om å gjøre noe på markedet, sier Braaten, som kommer til å måtte ta flere USA-turer. Han sitter på mye informasjon den nye eieren trenger, og skal blant annet være med på å bygge opp en nettside for det nye firmaet.

Artikkeltags