- Også lektorer streiker

Akademikerne er i streik Her ved Fylkeshuset i Østfold, Sarpsborg hadde denne gjengen streikevakt. fra venstre, Magnar Tveit, Majken Jul Sørensen, Thorhild Kongsness, Astrid Weel Sannrud og Hans Opsahl.

Akademikerne er i streik Her ved Fylkeshuset i Østfold, Sarpsborg hadde denne gjengen streikevakt. fra venstre, Magnar Tveit, Majken Jul Sørensen, Thorhild Kongsness, Astrid Weel Sannrud og Hans Opsahl.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

– Det kan virke som vi er med på å holde hjulene igang. Men vi er også en gruppe som streiker.

DEL

Dette sier Astrid Weel Sannrud (57) og Hans Opsahl (55) som begge er lektorer ved Frederik II videregåede skole og i streik.

– Det er riktig at 50 lektorer ved Frederik II fortsatt underviser, sier Astrid Weel Sannrud.
– Men det skyldes at de ikke er tatt ut i streiken. Deres fagforbund Akademikerne er i konflikt og i Østfold er 50 medlemmer tatt ut til å streike.


Markerer seg i Sarpsborg


Astrid Weel Sannrud og Hans Opsahl står på stand utenfor fylkeshuset i Sarpsborg.
Der står også Magnar Tveit som er arkitekt og organisert i AFag, Torhild Kongsness som er organisert i Tekna og Majken Jul Sørensen som er samfunnsviter.
De har valgt å markere seg utenfor lokalene til deres arbeidsgiver – Østfold fylkeskommune – fremfor å stå utenfor egen arbeidsplass.
De understreker at de lektorene som fortsatt underviser på Frederik II ikke skal ta timene til sine kolleger som er i streik.

Akademikerne har tatt ut medlemmer til streik i Fredrikstad, Moss, Halden, Sarpsborg og Østfold fylkeskommune. Streiken startet som kjent på fredag, og i dag er ca 30 ansatte i Østfold fylkeskommune i streik. De forbundene som er representert, er Nito, Tannlegeforbundet,  Samfunnsviterne, A-fag, Juristforbundet og også de to forbundene Tekna og Norsk Lektorlag, hvor de fleste lektorene på Frederik II er organisert.


I streik siden fredag


– Hans Opsahl, organisert i Tekna, og jeg, som er organisert i Norsk Lektorlag, har vært i streik siden fredag, sier Astrid Weel Sannrud.
Akademikerne har under årets oppgjør valgt å fokusere på ulikhetene i lønnsnivå mellom offentlig og privat sektor. Akademikerne krever også lokal forhandlingsrett for alle medlemmer.

Les også: 50 lektorer sikrer eksamen

Nå blir det permiteringer på FREVAR

- Streiken kan bli langvarig

Glad streiken på sykehuset er over
 

Artikkeltags