Nytt liv med elsykkel

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Bente Sparre-Enger (52) brukte sykkelen flittig før gikten satt en brå stopp for det. Nå har hun gått til anskaffelse av en elsykkel og bakkene går som en lek.

DEL

Elsyklene har tatt USA, Kina og Nederland med storm. Nå er de på full fart inn i Norge.

– En slik sykkel åpner opp for friluftsliv for veldig mange mennesker, sier Bente Sparre-Enger.

Bakker – null problem

Da gikten tok så hardt grep om ledd, knær og hofter, nektet den positive damen å la seg stanse. Hun hadde fått tips om å skaffe seg en elsykkel og begynte å undersøke saken. Hun søkte på Internett og oppsøkte byens sportsbutikker. Til slutt fant hun drømmesykkelen i Strömstad. Den har åpnet opp for helt nye muligheter for henne.

Miljøvennlig

– Jeg har fått et nytt liv. Nå kan jeg sykle opp bakkene til Ambjørnrød uten å belaste leddene for mye, samtidig som jeg får trim, smiler hun.
Elsykkelen brukes som en vanlig sykkel; du trår pedalene og skifter gir som vanlig mens den elektriske motoren gir deg ekstra kraft.
Pedalene må være i bevegelse for at motoren skal #<\n>aktiveres og motorkraften reguleres med gasshåndtaket.
Syklene er utslippsfrie og går på batteri som lades fra nettet.
– Jeg kan sykle rundt sju mil før jeg må lade batteriet, noe jeg gjør i garasjen etter sykkelturen.


– Frisk luft


Hun forteller at sykkelen er testet på grus, skogsvei og på asfalt og turopplevelsene har stått i kø.
– For meg er sykkelen fantastisk. Jeg får frisk luft og jeg kan glede meg over sykkelturer. Å stå å trå, var vanskelig for meg med betente skuldre og håndledd. Jeg kunne risikere å sykle til byen uten å greie å komme meg hjem. Nå er det slutt på det.
Sparre-Enger understreker at det både er miljøvennlig, samtidig som det også er et glimrende fremkomstmiddel når bompengeringen kommer.

Artikkeltags