– Vi trodde vi ble innkalt til ultralyd, sier 24-åringen, som fremfor å glede seg til å bli førstegangsfar, i stedet er blitt skeptiske til både rutinene og behandlingen som gis ved Sykehuset Østfold i Fredrikstad.

Sykehuset beklager hendelsen.

SE VIDEO: Sendt hjem med flere hoftebrudd. Artikkelen forstetter under videoen.

 

Trodde det var ultralyd

– Vi fikk først et brev og et skjema, og deretter enda et brev der, det gikk frem at timen var flyttet, forteller den 24 år gamle kommende barnefaren til f-b.no

– Vi skjønte ikke så mye av skjemaet, og heller ikke selve innkallingen, men vi tenkte kanskje at det var innkalling til ultralyd, selv om kjæresten min er bare 12 uker på vei, og vi visste at ultralyd ikke tas før etter 18 uker. Men vi tenkte at vi fikk møte opp, siden vi hadde fått innkalling, forteller 24-åringen.

– Vi skal bli foreldre for første gang, er uerfarne på området, og regnet med at dette var rutine ved graviditet, sier han.

Forberedte abort

– Hva skjedde på sykehuset?

– Vi kom inn på gynekologisk avdeling, og forsto at dette var forberedelser til en abort, noe vi absolutt ikke hadde til hensikt, forteller 24-åringen.

– Sykepleieren fortalte at hun hadde fått en henvendelse fra fastlegen om abort, noe vi gjorde klart at vi slett ikke skulle.

Jeg synes det var en skremmende opplevelse

– Hvordan reagerte dere da?

– Nei, jeg synes jo det var en skremmende opplevelse. Det ga et veldig dårlig førsteinntrykk for oss som skal forberede oss på å bli foreldre for første gang, sier den kommende barnefaren.

– Fikk dere noen beklagelse eller forklaring?

– Nei, det ble til at vi heller fikk sjekket at alt sto bra til, når vi først var på sykehuset, sier 24-åringen.

Paret har rapportert hendelsen til sin fastlege, som har lovet å ta saken opp med sykehuset.

– Dette beklager vi

– I dette tilfellet har ikke kommunikasjonen mellom helsepersonellet og den gravide og hennes samboer vært tydelig nok. Det beklager vi, sier Bjørn R. Hødal, kommunikasjonssjef ved Sykehuset Østfold

– Vi vil gjerne at de tar kontakt med oss slik at vi kan finne ut hva som har skjedd og lære av det, sier kommunikasjonssjefen.

  • LES OGSÅ: Glemte kreftpasient.