Nygård valgte bort sjefskontoret

HøytideligEva Kristin Andersen ga etterfølger Jon-Ivar Nygård ordførernøklene. Det er varaordfører Kari Agerup som skal flytte inn i kontoret hvor Andersen har hatt plass de siste fire årene. Foto: Geir A. Carlsson

HøytideligEva Kristin Andersen ga etterfølger Jon-Ivar Nygård ordførernøklene. Det er varaordfører Kari Agerup som skal flytte inn i kontoret hvor Andersen har hatt plass de siste fire årene. Foto: Geir A. Carlsson

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Ordfører Jon-Ivar Nygård overtar kontoret etter varaordfører Ingrid Willoch. På veggen vil det henge et fotografi fra fakkeltoget i juli.

DEL

I går formiddag fikk Nygård overrakt nøklene til rådhuset og formannskapssalen av Eva Kristin Andersen ved en høytidelig seremoni i rådhuset.

– Det er rent praktiske årsaker til at jeg foretrekker kontoret hvor varaordfører Ingrid Willoch har sittet, sier Nygård.

Ordfører og varaordfører bytter dermed kontorplass i rådhusets femte etasje.

– Det var også varaordførerens kontor som arkitekten hadde tenkt seg som ordførerkontor, sa den nye varaordføreren Kari Agerup til FB.

Hun fikk også blomster og nøkler til rådhuset av sin forgjenger Ingrid Willoch i går.

– Det er godt å være tilbake igjen i stolen, sa Agerup som var varaordfører frem til 2007.

Willoch ba den nye varaordføreren om å ta et spesielt ansvar for Gamlebyen og hadde etterlatt en bok om en festningsby i Latvia som Fredrikstad har flere likheter med.
– Jeg lover å følge opp. Men det blir neppe noe av forslaget om å sette Gamlebyen på Unescos verdensarvliste, påpekte den nye varaordføreren.

Andersen til jobb i Oslo

For Eva Kristin Andersen blir det en helt ny hverdag. Hun har hatt permisjon fra sin jobb som controller i NSB-eide Cargo Net i Oslo. Hun skal være tilbake hos sin gamle arbeidsgiver i slutten av november.

– Hva skal du jobbe med der?

– Jeg vil få andre arbeidsoppgaver enn sist, trolig med personalarbeid, men innholdet skal vi komme tilbake til. Jeg skal ha noen uker ferie før jeg begynner i Oslo, sier hun til FB.
Politikeroppgavene vil fortsatt ta mye av tiden. Byens forrige ordfører har fått plass i bystyret, formannskapet og i sosial- og omsorgsutvalget.
Ingrid Willoch er 68 år og pensjonist, men hun gir seg slett ikke i politikken. Hun går løs på nye oppgaver i bystyret og administrasjonsutvalget. Willoch kan i år se tilbake på 40 år som aktiv politiker, med 12 år i Stortinget og en rekke år i bystyret og fylkestinget bak seg, før hun ble varaordfører.
Nå får hun noe mer tid til barnebarna, hun og Georg Apenes har 17 til sammen.
– Fritidsproblemer vil jeg i hvert fall ikke få, sa hun til FB.

Overrakte foto fra 25. juli

Aps gruppeleder Atle Ottesen hadde med seg en spesiell gave til ordfører Nygård. Han har fått forstørret opp ett av Erik Wiggo Larsens fotografier fra fakkeltoget i Fredrikstad 25. juli, mandagen etter tragedien 22. juli. Vi ser et folkehav utenfor rådhuset. Bildet skal henge på det nye ordførerkontoret.
– Jeg kjenner igjen mange av personene på bildet og ser også begge foreldrene dine, sa Ottesen til ordføreren, som daglig vil bli minnet om ofrene og om omtanken i Fredrikstad.

Artikkeltags